18. 06. 2023 - 15:30
Džekin menadžer fotografisan u Istanbulu, sve spremno za...
907
Shares
Džekin menadžer fotografisan u Istanbulu, sve spremno za prelazak u Fenerbahče!

Džekin menadžer fotografisan u Istanbulu, sve spremno za prelazak u Fenerbahče!

18. 06. 2023 - 15:30
0
Shares

Menadžer Edina Džeke Alessandro Lucci doputovao je u Istanbul kako bi finalizirao pregovore oko transfera kapitena reprezentacije BiH u Fenerbahče.

Džeko je trenutno na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine koju je sinoć predvodio kao kapiten u duelu protiv Portugala, a za to vrijeme dogovara se njegov prelazak u Fenerbahče.

Kako mu ugovor s Interom ističe tokom ovoga ljeta, može kao slobodan igrač napustiti sredinu, a u ovim trenucima najbliži je Fenerbahčeu, koji se neko vrijeme spominje kao opcija, kako u turskim, tako i u italijanskim medijima.

Da su stvari ozbiljnije nego što mnogi misle, potvrđuje i podatak da je Džekin menadžer Alessandro Lucci sletio u Istanbul danas u popodnevnim satima kako bi obavio posljednje pregovore i eventualno dogovorio transfer reprezentativca BiH u redove slavnog istanbulskog kluba.

Kako je prije najavljeno, Fenerbahče je nudio po četiri miliona eura za dvije sezone u Fenerbahčeu. Međutim, nakon današnjeg sastanka bit će mnogo jasnije kakve uvjete nudi turski klub i da li će oni za menadžera i Džeku biti prihvatljivi.
Podsjetimo, turski mediji su spominjali da je Džeki jedan neimenovani saudijski klub ponudio 20 miliona eura po sezoni, što je borba u kojoj Fenerbahče ne bi imao šanse, ali je i dalje upitno da li je ponuda bila relevantna.

Učitaj još novosti