18. 06. 2023 - 08:51
Cijeli stadion izviždao nogometaša na utakmici Portugal - BiH,...
907
Shares
Cijeli stadion izviždao nogometaša na utakmici Portugal - BiH, odgovor stigao i iz Porta!

Cijeli stadion izviždao nogometaša na utakmici Portugal - BiH, odgovor stigao i iz Porta!

18. 06. 2023 - 08:51
0
Shares

Iako ozbiljnijih incidenata nije bilo, detalj iz finiša utakmice između Portugala i Bosne i Hercegovine jedna je od najvažnijih tema u portugalskim medijima jutros.

Portugalski, ali i bh. navijači, napravili su sjajnu atmosferu sinoć na čuvenom Da Luzu u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koja je rezultatom 3:0 pripala domaćinu.

Međutim, neželjena scena dogodila se u 87. minuti utakmice, a akteri su bili domaći navijači. Cijeli stadion izviždao je rezervistu Otavija, koji je ulazio u igru umjesto Bernarda Silve.

Riječ je o napadaču "omraženog" Porta, velikog rivala Benfice, na čijem se stadionu igrao ovaj susret i čijih navijača je bilo najviše na tribinama. Zviždali su i na svaki kontakt s loptom ovog napadača, no srećom, nije se mnogo zadržao u igri pa mu je bilo i lakše to sve podnijeti.

Odmah se oglasio i nogometni velikan Porto, koji je na društvenim mrežama stao u odbranu svoje zvijezde te podijelio prigodnu fotografiju.
Riječ je o fotografiji na kojoj Otavio pokriva uši, kao da ga se ne tiče onoga što se dešavalo na tribinama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Porto (@fcporto)

"Jedna fotografija koja sve govori", stoji u opisu objave na stranicama Porta.

U odbranu svog saigrača stao je i Bruno Fernandes, koji je poručio da je Otavio bio spreman na ovakav rasplet situacije, prenosi Klix.

Učitaj još novosti