15. 06. 2023 - 18:39
Bellingham predstavljen u Realu, dobio je jedan od "najtežih"...
907
Shares
Bellingham predstavljen u Realu, dobio je jedan od

Bellingham predstavljen u Realu, dobio je jedan od "najtežih" brojeva na dresu!

15. 06. 2023 - 18:39
0
Shares

Engleski veznjak Jude Bellingham je prešao iz Borussije Dortmund u Real, a prilikom današnjeg predstavljanja u Madridu izjavio je da će iduće sezone učiti od iskusnijih Luke Modrića i Tonija Kroosa.

"Neprocjenjiva je to važnost za moju karijeru. Način na koji oni igraju, njihovo iskustvo, vizija... Bit će to dobro za mene. U prvim sedmicama ću se 'zalijepiti' za njih, nadam se da im neće smetati", rekao je 19-godišnji Bellingham.
Real podmlađuje ekipu, a novopridošlom Bellinghamu dao je bijeli dres s brojem 5 koji je nekada ondje nosio Zinedine Zidane.

"Ovaj dres, sam po sebi, jest velika odgovornost. Možda će me ovaj broj dovesti u pomalo nezgodnu situaciju, ali uvijek sam veoma cijenio Zidanea. On je po mom mišljenju bio najbolji igrač. Nadam se da ću nastaviti baštinu ovog broja", dodao je mladi Englez.
Real je platio više od 100 miliona eura Borussiji za Bellinghama.

"Znam da je plaćeno puno, ali cijena me ne brine. Nisam niti advokat niti računovođa nego nogometaš", rekao je.

Podsjetimo, Bellingham će na sredini terena konkurisati iskusnim veznim igračima Modriću, Kroosu i Daniju Ceballosu te mladima Federicu Valverdeu, Eduardu Camavingi i Aurelienu Tchouameniju, prenosi Klix.

Učitaj još novosti