08. 06. 2023 - 15:57
ODLUČIO JE Cristiano Ronaldo otkrio do kada će igrati nogomet...
907
Shares
ODLUČIO JE Cristiano Ronaldo otkrio do kada će igrati nogomet i šta će raditi nakon završetka karijere

ODLUČIO JE Cristiano Ronaldo otkrio do kada će igrati nogomet i šta će raditi nakon završetka karijere

08. 06. 2023 - 15:57
0
Shares

Nogometaš Al-Hilala i prva zvijezda ovog tima Cristiano Ronaldo na jučerašnjoj press konferenciji sumurao je minulu sezonu, a govorio je i o dolasku svog nekadašnjeg saigrača Benzeme u ligu Saudijske Arabije.

"Već sam znao da će odlazak u Saudijsku Arabiju 'otvoriti kutiju'. Nisam pogriješio. Siguran sam da će za dvije-tri godine to biti jedna od najvažnijih liga na svijetu. Benzema je sada došao. Ono što želimo je kompetentnost. Kada postoji kompetentnost, tržište ima koristi. Neka sve zvijezde dođu", rekao je Ronaldo.

Portugalski superstar je još uvijek prva zvijezda lige i baš će on biti jedan od glavnih lobista da Saudijska Arabija dobije organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Osim što je pričao o razvoju lige i nogometa u ovoj zemlji, Cristiano Ronaldo govorio je o svojoj karijeru i o tome šta će raditi nakon što ona bude završena.

"Volio bi jednog dana posjedovati vlastiti nogometni klub. Uvijek sam bio vrlo odlučna osoba i vrlo profesionalan. Zdravlje nije sve, ali sve je i ništa bez zdravlja".

Ronaldo je na kraju otkrio i koliko se još planira baviti nogometom.

"Već sam na kraju karijere, igrat ću najviše dvije ili tri godine"; dodao je Portugalac.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti