07. 06. 2023 - 17:40
Haotični dani potresaju Milan: Vlasnik u "ratu" zbog...
907
Shares
Haotični dani potresaju Milan: Vlasnik u

Haotični dani potresaju Milan: Vlasnik u "ratu" zbog Maldinija, probao je potez očajnika!

07. 06. 2023 - 17:40
0
Shares

U sedmostrukom prvaku Evrope Milanu događa se veliki haos, a sve se desilo u samo dva dana nakon kojih je upitno kako će klub izgledati u narednom periodu.

Noć nakon što se Zlatan Ibrahimović oprostio od kluba, nastao je potpuni haos. Vlasnik Gerry Cardinale otpustio je dvojicu ključnih ljudi u klubu, sportskog direktora Frederica Massaru i najveću klupsku legendu Paola Maldinija, koji je bio tehnički direktor kluba, prenosi Klix.

Cardinale je svojom odlukom izazvao potpuni haos. Igrači su reagovali na društvenim mrežama, a navijačka grupa Curva sud Milano reagovala je i poručila klupskom vlasniku da se "ne igra s vatrom".

Čak je skandal išao do te mjere da je trener Stefano Pioli tražio neko vrijeme da razmisli o tome da li će ostati u klubu. Prema pojedinim informacijama iz Italije, Pioli je ipak odlučio ostati, no to još uvijek nije potvrđeno.
Sada se haos nastavio, a stvari se mijenjaju. Kako je vlasnik Cardinale shvato kardinalnu grešku, tako je i ponovo kontaktirao Maldinija i ponudio mu posao.

No, u pitanju je "utješna" nagrada koju je Maldini već odbio u samom startu. Corriere dello Sport piše da je Maldiniju ponuđen povratak u klub, ali na konzultantsku poziciju, čime bi Cardinale da "smiri" nezadovoljstvo navijača.
Kako će se haotična situacija u slavnom klubu završiti, ostaje da se vidi. Očigledno je da nas čeka burno ljeto na San Siru.

Učitaj još novosti