07. 06. 2023 - 14:02
NASTAVLJA S POSLOM Prosinečki napravio senzaciju izborom novog...
907
Shares
NASTAVLJA S POSLOM Prosinečki napravio senzaciju izborom novog kluba

NASTAVLJA S POSLOM Prosinečki napravio senzaciju izborom novog kluba

07. 06. 2023 - 14:02
0
Shares

Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki iznenađujuće je preuzeo kormilo novog hrvatskog prvoligaša Rudeša, a ovaj potez tamošnji mediji opisuju kao trenersku senzaciju.

Davor Mladina, trener koji je Rudeš uveo u prvu ligu, otišao je iz kluba po isteku ugovora, a naslijedio ga je popularni Žuti.

"Iako sam rekao da ne bih radio u hrvatskom nogometu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Vjerujem da ćemo igrati lijep i dobar nogomet. Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I dat ćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude u i oko kluba", poručio je nakon potpisivanja ugovora Robert Prosinečki.

"Što reći kada takvo ime dovedeš u klub. Sretan sam što ću s Robijem biti u ovom projektu, puno je posla pred nama, ali ovdje smo zbog iste ljubavi, prema nogometu, ali i Rudešu. Nema ovdje govora o nikakvim finansijama, već samo o emosiji", kazao je sportski direktor Silvio Marić.

Predsjednik kluba Josip Šimunić, koji je s Prosinečkim igrao u reprezentaciji, bio je vrlo jasan. "Poznamo se godinama. I jako dobro znam kakav je Robert čovjek i gospodin. Ali i da jako voli izazove. A NK Rudeš je izazov. Jako sam sretan što nam se priključio, a sada svi moramo zajedno gurati u istom smjeru", poručio je Šimunić za Sportske novosti.

Prosinečki je u bogatoj trenerskoj karijeri, vodio između ostalih reprezentacije Azerbajdžana i BiH, turske klubove Kayserispor i Denizlispor, a posljednji angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji.

Učitaj još novosti