06. 06. 2023 - 20:24
Marko Livaja neće više nastupati za Hrvatsku: Ovo je razlog
907
Shares
Marko Livaja neće više nastupati za Hrvatsku: Ovo je razlog

Marko Livaja neće više nastupati za Hrvatsku: Ovo je razlog

06. 06. 2023 - 20:24
0
Shares

Marko Livaja, napadač Hajduka, odlučio je da više ne nastupa za reprezentaciju Hrvatske, nakon incidenta u kojem je učestvovao.

On je nakon današnjeg treninga na Rujevici, na kojem nije ni učestvovao, selektoru Zlatku Daliću saopštio da više nema namjeru da nosi dres reprezentacije.

Kako saznaju Sportske novosti, osjeća se Livaja kao veliki teret reprezentaciji nakon incidenta kojeg je proživio s riječkim navijačima na otvorenom treningu u ponedjeljak.

Podsjetimo da je jučer Livaja izgubio živce zbog uvreda koje su mu uputili pojedini navijači s tribine i krenuo je u verbalni obračun s njima.

Odmah su reagovali zaštitari i policija na tom dijelu tribina pa je sve ostalo samo na obostranom dovikivanju.

Incident je počeo nakon povika s tribina prema Livaji:

"Konjino, što se ne trudiš, je*** ti majku Livaja!", nakon čega je Livaja uzvratio: "Što hoćeš?".

U trenucima uzavrelih strasti uslijedili su povici s tribina:

"Smeće jedno, marš iz reprezentacije", a neki su vikali: "Pogledaj stolce na istočnoj tribini, dužni ste namiriti štetu koju ste napravili", aludirajući na finale Kupa u kojem je Torcida napravila određenu štetu na tribinama Rujevice.

Na Rujevici je inače trening pratilo oko 1500 navijača. On tamo nije omiljen jer je poveo navijanje nakon finala Kupa između Hajduka i Šibenika pjesmom koja sadrži elemente nasilja, čime je uvrijedio navijače Šibenika.

Također, poznat je animozitet između navijača Rijeke i Hajduka, tako da napadač Splićana i nije naročito popularan među pripadnicima Armade.

Livaja je u dresu Hrvatske odigrao 21 utakmicu i postigao je četiri gola, a prethodno je nastupao za sve omladinske uzraste Vatrenih koje je predstavljao i na Mundijalu u Kataru.

Inače, Hrvatsku 14. juna očekuje duel sa Nizozemskom u polufinalu Lige nacija, a u drugom polufinalu sastaju se Italija i Španija. Finale i meč za treće mjesto igraju se 18. juna.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti