05. 06. 2023 - 17:20
Cimirotu se nije ispunila želja da ostane u Standardu: Bh....
907
Shares
Cimirotu se nije ispunila želja da ostane u Standardu: Bh. reprezentativac slobodan igrač

BELGIJA

Cimirotu se nije ispunila želja da ostane u Standardu: Bh. reprezentativac slobodan igrač

05. 06. 2023 - 17:20
0
Shares

Bosanskohercegovački reprezentativac će napustiti belgijski Standard iz Liježa nakon pet i po godina u klubu.

Njegova posljednja utakmica je bila za vikend kada su poraženi od Genta (3:1). Nakon toga je Cimirot izašao pred novinare i pozdravio navijače. Ta utakmica je bila 201. za Cimirota u dresu ekipe iz Liježa, a poručio je da bila velika čast igrati za takav klub.

- Znali smo da je Gent dobra ekipa i da je poraz moguća opcija. Iz Standarda nosim mnogo lijepih uspomena, posebno Kup Belgije koji smo osvojili u mojoj prvoj sezoni ovdje. Sretan sam i ponosan što sam mogao odigrati više od 200 utakmica u dresu ovog kluba - kazao je bh. reprezentativac nakon utakmice.

Bivši član Sarajeva i PAOK-a otkrio je da je želio ostati u Standardu, ali da mu iz kluba nisu mogli ispuniti njegove zahtjeve.

- Teško je vrijeme za reći zbogom. Ovdje sam bio skoro šest godina. Želim zahvaliti svim trenerima, saigračima i svima s kojima sam radio. Učio sam od svake osobe i svakog trenera, sjajno sam provodio vrijeme, ali to je fudbal i ponekad se moraš oprostiti. Želio sam ostati u Standardu, ali ne pod uslovima koji su mi ponuđeni - poručio je Cimirot.

Još nije poznato gdje će veznjak nastaviti karijeru, ali je sigurno da će 30-godišnjak imati mnogo ponuda.

Učitaj još novosti