04. 06. 2023 - 14:39
Francuski huligani napali dječaka (8) s tumorom. Ozlijedili ga...
907
Shares
Francuski huligani napali dječaka (8) s tumorom. Ozlijedili ga i zapalili mu dres!

Francuski huligani napali dječaka (8) s tumorom. Ozlijedili ga i zapalili mu dres!

04. 06. 2023 - 14:39
0
Shares

Francuski prvoligaš Ajaccio objavio je priopćenje o napadu navijača toga kluba na dječaka Kenza (8) tijekom utakmice s Marseilleom u posljednjem, 38. kolu francuskog prvenstva. Ajaccio je s 1:0 pobijedio momčad trenera Igora Tudora, kojem je to bila zadnja utakmica na klupi kluba. Unatoč tome, Ajaccio ispada iz lige jer je na 18. mjestu.

Dječak je došao upoznati igrače voljenog Marseillea. Napali su ga navijači Ajaccia
"AC Ajaccio je 25. travnja imao zadovoljstvo ugostiti malog Kenza, koji ima tumor na mozgu. San mu je bio susresti igrače Marseillea, kluba njegova grada i srca. Kenzo i njegova obitelj pozvani su kako bi dječak mogao ostvariti san tijekom utakmice. San se ubrzo pretvorio u noćnu moru jer su Kenza i njegovu obitelji, koji su došli u dresovima Marseillea, sramotno napali pojedinci koji su provalili u njihovu prostoriju.

Klupsko osiguranje pobrinulo se za Kenza i njegovu obitelj otprativši ih do svlačionice kako bi dječak ispunio svoj san. Ti napadači ni na koji način ne predstavljaju vrijednosti našeg kluba. Ništa ne može opravdati ovakvo ponašanje! Klub najoštrije osuđuje neviđene postupke!

AC Ajaccio će otkriti detalje ove sramote. Čim naše službe identificiraju krivce, podnijet ćemo tužbu protiv njih. AC Ajaccio surađuje s malim Kenzom i njegovim roditeljima", stoji u priopćenju francuskog kluba, prenosi Index.hr.

Kenzo gubi vid zbog tumora. Prije nego što oslijepi, želio je vidjeti Marseille
Kenzo je ozlijeđen u napadu desetak navijača, a njegov otac dobio je dva udarca prije no što su im nasilno skinuli i zapalili dresove Marseillea, objavili su francuski mediji. "Budući da sam mislila kako smo sigurni, dopustila sam Kenzu da obuče svoj dres. Moj ga je suprug uzeo za ruku da mu pokaže igrače koji su izašli na teren. I sve je krenulo po zlu.

Gurnuli su mog sina, koji je potom udario glavom u ogradu. Supruga su udarili u lice, malom strgnuli dres i spalili ga. Prije izlaska iz svlačionice čak su pljuvali na našu hranu. Kenzo je svjestan da je ozbiljno bolestan. Zbog tumora gubi vid. Rekao mi je: 'Prije nego što potpuno oslijepim, želim vidjeti Marseille u Ajacciu.' Zbog tih budala ima traumu", rekla je Kenzova majka Amandine za Corse-Matin.

Navijači dvaju francuskih klubova sukobili su se i uoči utakmice, pri čemu je novinarka televizijskog kanala France 3 pogođena u glavu te je prevezena u bolnicu. Stephanie Freedman iz časopisa L'Alsace na Twitteru je objavila: "Kenzo i njegova obitelj svima zahvaljuju na podršci. Donekle ga je utješio susret s njegovim idolom Matteom Guendouzijem."

Učitaj još novosti