04. 06. 2023 - 09:42
Navijač Manchester Uniteda uhapšen zbog morbidne majice u...
907
Shares
Navijač Manchester Uniteda uhapšen zbog morbidne majice u kojoj je došao na finale FA Cupa!

Navijač Manchester Uniteda uhapšen zbog morbidne majice u kojoj je došao na finale FA Cupa!

04. 06. 2023 - 09:42
0
Shares

Navijač Manchester Uniteda uhapšen je tokom jučerašnje utakmice finala FA Cupa protiv gradskog rivala Cityja u kojem je njegov tim doživio poraz i ostao bez trofeja (1:2).

Dan je bio košmaran za navijače Uniteda, a posebno se to odnosi na jednog navijača koji je kraj utakmice dočekao u pritvoru. Razlog je morbidna majica koju je obukao, odnosno dres u kojem je došao na Wembley.

Navijač Uniteda pojavio se u dresu kojim se ruga žrtvama tragedije Hillsborougha u kojoj je 1989. godine stradalo 97 navijača. Hillsborough je ostao do dan danas jedna od najvećih tragedija ikad viđenih u svijetu sporta.

Prije početka utakmice navijač je fotografisan u dresu Uniteda s brojem 97, što asocira 97 smrtno stradalih navijača, a u natpisu imena napisao je "Nedovoljno".

Fotografija se brzo proširila na društvenim mrežama i to je dalo rezultat. Zahvaljujući objavama na Twitteru, navijač je uhapšen tokom utakmice.
Metropolitanska policija brzo je reagovala i uhapsila navijača nakon što su slike postale viralne. Uhapšen je zbog sumnje da je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira te mu je određen pritvor.

"Svjesni smo situacije i radili smo proaktivno s dužnosnicima na Wembley stadionu kako bismo identificirali pojedinca", naveli su iz policije.

Podsjetimo, tragedija Hillsborough dogodila se 15. aprila 1989. godine u Sheffieldu. Tokom polufinalne utakmice FA Cupa između Liverpoola i Nottingham Foresta 97 navijača smrtno je stradalo, a povrijeđeno je još 766 osoba. Prenatrpanost tribina prouzrokovala je tragediju, a incident se prvenstveno stavio na teret policiji što je dozvolila previše ljudi na tribinama.

Učitaj još novosti