03. 06. 2023 - 09:58
L'Equipe: PSG se raspao u dva dana. Otpušten je trener
907
Shares
L'Equipe: PSG se raspao u dva dana. Otpušten je trener

L'Equipe: PSG se raspao u dva dana. Otpušten je trener

03. 06. 2023 - 09:58
0
Shares

SAMO dan nakon što je PSG-ov trener Christophe Galtier objavio da Lionel Messi u subotu u 21 sat igra zadnju utakmicu za klub te par sati nakon što je PSG objavio da ga napušta i Sergio Ramos klub je odlučio dati otkaz treneru, objavio je L'Equipe.

Svoj trojici će večerašnja utakmica (21 sat) zadnjeg prvenstvenog kola protiv Clermonta na Parku prinčeva biti posljednja u klubu.

Molio je da ostane, ali katarski emir nije imao milosti

Francuski mediji pišu da je Galtier molio upravu da ostane trener navodeći da je to zaslužio osvajanjem francuskog naslova, ali PSG nije složio jednu od najskupljih momčadi u povijesti (Neymar, Mbappe, Messi, Ramos...) i dao je Galtieru da bi s njom uzeo ono što se podrazumijeva, nego Ligu prvaka, a tamo je ispao već u prvoj nokaut rundi. L'Equipe otkriva da je samo zbog davanja otkaza Galtieru, i to godinu prije isteka njegovog ugovora, u Pariz došao vlasnik kluba katarski emir Sheikh Tamim ben Hamad al-Thani.

Sjajno je vodio klubove iz provincije, ali u metropoli se izgubio među hrpom zvijezda

Galtier (56) je trenerska legenda u Francuskoj. Jako uspješno je vodio St. Etienne, Lille i Nicu, a PSG ga je doveo umjesto Mauricia Pochettina nakon što mu je prije dvije godine senzacionalno uzeo naslov s Lilleom. No, Galtier se nije uspio nametnuti PSG-ovim superzvijezdama.

Tudor ga izbacio u kupu, Bayern u Ligi prvaka, a direktor ga je ponizio protiv Lillea

Njegova jedina sezona u Parizu pamtit će se po tome što ga je u kupu izbacio najveći rival Marseille pod vodstvom Igora Tudora. Zatim po tome što je optužen za rasizam. Galtier se ne želi ni sjećati kako ga je u derbiju protiv Lillea omalovažio sportski direktor Luis Campos, koji se spustio iz lože na klupu i vodio momčad zadnjih 15 minuta za pobjedu 4:3 te, naravno, ni ispadanja od Bayerna s ukupnih 0:3 već u osmini finala Lige prvaka. 

Na presici na kojoj je objavio Messijev odlazak iz kluba i ne znajući da je to i njemu predzadnja konferencija za medije u PSG-u, Galtier se sjetio svog najvećeg neuspjeha u Parizu: "Nema dvojbe da je to dvomeč s Bayernom. Nakon toga smo sjajno igrali više utakmica te suvereno osvojili francuski naslov." No, katarskom emiru to nije dovoljno. 

(Index.hr)

Učitaj još novosti