02. 06. 2023 - 19:18
Mekgregor hvalio najvećeg rivala: Zašto se penzionisao? On je...
907
Shares
Mekgregor hvalio najvećeg rivala: Zašto se penzionisao? On je pravi borac!

Mekgregor hvalio najvećeg rivala: Zašto se penzionisao? On je pravi borac!

02. 06. 2023 - 19:18
0
Shares

Rivalstvo Konora Mekgregora (Conor McGregor) i Hozea Alda (Jose) dugo je bilo najzanimljivije u svijetu MMA-a.

Legendarno rivalstvo
Dvojica vrhunskih boraca UFC-ove perolake kategorije mjesecima su dizali „hype“ za svoj susret, a sve je kulminiralo krajem 2015. godine.

Legendarno rivalstvo je imalo samo jednu opciju za svoj kraj – legendarnu. Mekgregor je gotovo pa prvim udarcem nokautirao Alda, poslije samo 13 sekundi, postavši tako novi prvak UFC-ove perolake kategorije.

Očekivao se njihov revanš, ali do njega nikad nije došlo. Kako su godine odmicale, rivalvstvo je gotovo palo u zaborav, a izrodilo se veliko prijateljstvo.

Nekadašnja elita UFC-a
Sedam godina nakon njihovog obračuna, Aldo je penzionisani MMA borac, a Mekgregor još uvijek nije napravio povratak nakon povrede iz jula 2021. godine, prenosi Dnevni avaz.

Nijedan od njih ne pripada više elitnom krugu UFC-ovih boraca, kojem su nekoć pripadali, ali za razliku od Alda koji se povukao, Mekgregor će još jednom pokušati doći na sami vrh. 

Pohod Alda
Bio je i 36-godišnji Brazilac u pohodu na vrh UFC-ove bantam kategorije, ali je jednoglasnom odlukom sudija poražen od Meraba Dvališvilija (Dvalishvili). Nije Aldo imao više volje i energije za nove pokušaje i napustio je MMA. Mekgregoru i dalje nije jasno zašto je to učinio.

- Zašto se penzionisao? Nije li on imao zakazan novi meč? Mislio sam da je na putu ka tituli u bantam kategoriji. Odjednom je završio u boksu i svemu tome. Ne znam zašto se povukao, ali koji god razlog bio, apsolutno poštovanje prema njemu. Pravi borac, nastupao u različitim težinskim kategorijama, osvajao svjetske titule i tako dugo je bio jedan od izazivača. Želim mu sve najbolje. - rekao je Mekgregor.

Veliko poštovanje
Ircu je, prema svemu sudeći, promakao Aldov poraz nakon kojeg su planovi o titulu „pali u vodu“. Aldo se nakon odlaska iz UFC-a okrenuo svojoj drugoj ljubavi – boksu.

Ove godine je dva puta ulazio u bokserski ring. Jedan meč je bio egzibicijski, a početkom aprila boksao je protiv još jedne bivše zvijezde UFC-a Džeremija Stivensa (Jeremy Stephens). U prvom je slavio, drugi je završio bez pobjednika.

Lijepo je ipak vidjeti koliko Mekgregor poštuje svog nekadašnjeg rivala i ne propušta istaknuti Aldovu veličinu. 

Učitaj još novosti