02. 06. 2023 - 19:07
Novak Đoković se sigurnom pobjedom protiv Davidovicha Fokine...
907
Shares
Novak Đoković se sigurnom pobjedom protiv Davidovicha Fokine plasirao u osminu finala!

Novak Đoković se sigurnom pobjedom protiv Davidovicha Fokine plasirao u osminu finala!

02. 06. 2023 - 19:07
0
Shares

Srbijanski teniser Novak Đoković (ATP: 3.) plasirao se u osminu finala Roland Garrosa nakon što je rezultatom 3:0 u setovima bio bolji od Španca Alejandra Davidovicha Fokine (ATP: 34.).

Na početku prvog seta oba tenisera su bila sigurna u igri na svoj servis, a onda Davidovich Fokina pravi break u petom gemu i dolazi u vodstvo od 3:2, no Đoković je odmah uzvratio i poravnao na 3:3. Identičnu situaciju smo vidjeli u 11. i 12. gemu, opet je Španac napravio break pa Đoković odmah uzvratio, a pobjednik prvog seta odlučen je u tie-breaku.

Više znanja imao je Đoković koji je rezultatom 7:4 došao do osvajanja prvog seta i vodstva od 1:0.

U drugom setu opet je Davidovich Fokina napravio prvi break i došao u vodstvo od 2:0, no Đoković je već u sljedećem uzvratio i vratio se, da bi u petom gemu srbijanski teniser bio taj koji je napravio break i došao u vodstvo od 3:2. Ipak, vodstvo mu nije dugo trajalo jer je Španac odmah u sljedećem poravnao na 3:3.

Serija brejkova nastavljena je u devetom gemu kada je Đoković opet poveo sa 5:4, no Davidovich Fokina se vraća i poravnava na 5:5, pa je i drugi set odlučen nakon tie-breaka, u kojem je ovaj put Đoković bio bolji rezultatom 7:5 i došao u vodstvo od 2:0 u setovima.

Za razliku od prva dva seta, Đoković u trećem pravi break i dolazi u vodstvo od 2:0, nakon čega je odbranio break i stekao prednost, koju je do kraja odbranio i na kraju došao do osvajanja trećeg seta i u konačnici pobjede, prenosi Klix.

Đoković će u osmini finala Roland Garrosa igrati protiv boljeg iz duela Varillas - Hurkacz.

Rezultat po setovima:

Đoković - Davidovich Fokina 3:0 (7:6, 7:6, 6:2)

Učitaj još novosti