01. 06. 2023 - 22:38
Svjetskog šampiona „pojela” opasna bakterija: “Glava je htjela...
907
Shares
Svjetskog šampiona „pojela” opasna bakterija: “Glava je htjela da mi eksplodira”

Svjetskog šampiona „pojela” opasna bakterija: “Glava je htjela da mi eksplodira”

01. 06. 2023 - 22:38
0
Shares

Američki borac Gordon Ryan nije ni slutio šta može da mu se desi prije samo tri mjeseca. Kada se pogledaju njegove fotografije s početka godine i sada, gotovo nikad se ne bi reklo da je riječ o istom čovjeku.

Amerikanac ima 27 godina i u proteklim mjesecima se borio sa streptokokom. Proveo je 40 dana u bolnici i iz nje izašao totalno drugačiji nego što je bio.

Zvezda brazilskog jiu-jitsua i greplinga osvajao je brojne medalje i jedan je od najpoznatijih BJJ majstora na svijetu. Ima zlata sa Svjetskih prvenstava i medalje i sa drugih takmičenja.

Infekciju bakterijom dobio je tokom puta u Dubai i protiv koje su antibiotici bili potpuno nemoćni.

Infekcija grla, uha i posljedice koje je osjetio u stomaku dovele su ga do toga da do daljeg ne može na parter. Ili, ako je vjerovati ljekarskim procjenama bar dva mjeseca, dok u teretanu ne može još nekoliko nedjelja, prenosi N1 Sport.

“Svi objavljuju svoje najbolje detalje. Imajte dovoljno samopouzdanja da objavite svoje najgore stanje“, napisao je Gordon uz fotografiju kako danas izgleda.

“Kad sam početkom marta dobio streptokoku, uši su mi postale tako upaljene da svaki put kad sam ubrzavao rad srca, imao sam utisak da će mi glava eksplodirati“, napsisao je Ryan.

Objasnio je i da su mu antibiotici djelovali loše na želudac, da će pet mjeseci biti bez treninga, ali i da vjeruje u to da će se vratiti kako bi osvojio još mnogo ADCC titula prije nego što se povuče.

Učitaj još novosti