01. 06. 2023 - 22:12
Klub sa Pecare se pohvalio: Igrač Širokog završio na spisku...
907
Shares
Klub sa Pecare se pohvalio: Igrač Širokog završio na spisku mlade reprezentacije Hrvatske!

Klub sa Pecare se pohvalio: Igrač Širokog završio na spisku mlade reprezentacije Hrvatske!

01. 06. 2023 - 22:12
0
Shares

Nogometaš Širokog Brijega Moris Valinčić našao se na proširenom spisku mlade reprezentacije Hrvatske za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Desni bek tima sa Pecare nalazi se na proširenom spisku i biće jedan od prvih igrača koji će se priključiti timu, ako neko od nogometaša sa primarnog spiska otpadne.

On će biti dio tima koji će u Medulinu obaviti pripreme za smotru najboljih mladih igrača Evrope, prenosi Klix.

Valinčić će sigurno biti dio tima U-20 selekcije Vatrenih koja će igrati tri prijateljska meča u narednim danima, a prvi će im protivnik biti Kina.
"Mnogo sreće i uspjeha želimo našem desnom bočnom igraču Morisu Valinčiću koji se nalazi na pripremama s U-20 reprezentacijom Hrvatske i ima priliku već danas debitovati u nacionalnom dresu protiv odgovarajuće reprezentacije Kine u Ivanić-Gradu.

Također, Valinčić je dobio i pretpoziv za U-21 reprezentaciju Hrvatske za pripreme u Medulinu pred evropske kvalifikacije u kojima će mladi hrvatski reprezentativci na turniru u Bukureštu igrati protiv Ukrajine, Španije i domaćina Rumunije.

Upućeni pozivi pravi su dokaz kako marljiv, predan i odgovoran rad uvijek dođu na naplatu. Iskrene čestitke, Moris", poručuju iz Širokog.

Valinčić je u hercegovački klub stigao na zimu prošle godine i od tada je za njega odigrao 42 utakmice u kojima je upisao tri asistencije bez postignutnog gola.

Evropsko prvenstvo za mlade ove se godine igra u Rumuniji i Gruziji, a selekcija Hrvatske smještena je u grupu sa Špancima, Ukrajincima i domaćinima Gruzijcima.

Učitaj još novosti