01. 06. 2023 - 16:19
ŠPANSKI LIST PRENOSI: Barcelona će biti izbačena iz Lige prvaka!
907
Shares
ŠPANSKI LIST PRENOSI: Barcelona će biti izbačena iz Lige prvaka!

ŠPANSKI LIST PRENOSI: Barcelona će biti izbačena iz Lige prvaka!

01. 06. 2023 - 16:19
0
Shares

Istražitelji UEFA-e odlučili su zabraniti Barceloni igranje u jednoj sezoni Lige prvaka, ekskluzivno je prenio španski list ABC Desportes.

Da bi Barcelona mogla dobiti zabranu učešća u UEFA-inim takmičenjima, već se priča i od ranije. Za sve je kriv "slučaj Negreira", koji je početkom godine podigao veliku prašinu u svijetu sporta.

U pitanju je slučaj u kojem je Barcelona optužena za korupciju i podmićivanje sudija jer je otkriveno da su isplaćivali velike novčane cifre bivšem potpredsjedniku Tehničkog odbora sudaca La Lige Joseu Mariji Enriqueu Negreiri, prenosi Klix.

Prema El Mundu, novi šampioni Španije isplatili su Negreiri ukupnu svotu približnu 7 miliona eura od 2001. do 2018. godine. To razdoblje obuhvata i period vladavine sadašnjeg predsjednika kluba Joana Laporte, koji je u više navrata demantovao učinjeno poručivši da su isplate bile vezane za konzultacijski rad sa sudijama.

UEFA je tada najavila pokretanje istrage protiv Barcelone, a tokom prošlog vikenda Mundo Deportivo je naveo kako je izbacivanje Barcelone iz Evrope na privremenoj bazi jedna od tri moguće kazne s kojom se katalonski klub može suočiti.
Danas smo dobili nove vijesti. ABC je ekskluzivno prenio da su dvojica UEFA-inih istražitelja, a to su Jean Samuel Leuba i Mirjam Koller Trunz, zaključili da bi Barceloni trebalo na godinu dana zabraniti igranje evropskih utakmica.

Odmah je odgovorio katalonski Sport, vrlo blizak klubu Barceloni te je naglasio kako su tu uvjereni da neće biti sankcija za narednu sezonu Lige prvaka.

Bilo kako bilo, Barcelonu sigurno čeka žestoka kazna. Ključno će biti ono što predsjednik tijela Aleksander Čeferin odluči.

Učitaj još novosti