01. 06. 2023 - 07:41
TOTALNO JE POLUDIO: Mourinho je čekao sudiju na parkingu nakon...
907
Shares
TOTALNO JE POLUDIO: Mourinho je čekao sudiju na parkingu nakon utakmice!

TOTALNO JE POLUDIO: Mourinho je čekao sudiju na parkingu nakon utakmice!

01. 06. 2023 - 07:41
0
Shares

Portugalski stručnjak Jose Mourinho bio je razočaran, ali i bijesan nakon poraza njegove Rome u sinoćnjem finalu Evropske lige od Seville i to nakon bolje izvođenja penala.

Naime, emocije su obuzele trenera Rome koji se nije mogao kontrolisati pa je tako nakon susreta na parkingu Puskas Arene u Budimpešti čekao sudije ovog dvoboja.

Glavnog sudiju Anthonyja Taylora ispratio je sa stadiona riječima "j***** sramota" koje je ponovio nekoliko puta prije nego što se prebacio na italijanski jezik.

Mourinho je potom otišao do minibusa u kojem se nalazio engleski sudija Taylor te mu uputio još jednu psovku: "Čestitam, ti j**** sramoto!"

Svoje nezadovoljstvo nije skrivao ni nedugo nakon posljednjeg zvižduka kada je davao izjave za medije.

"Govorio sam da ćemo otići ili s trofejom ili mrtvi. Mrtvi smo. Mrtvi smo umorni. I fizički i psihički. Mrtvi smo jer mislimo da je ovo nepravedan poraz s mnogo diskutabilnih incidenata. Međutim, i ponosni smo. Pobijedio sam u pet evropskih finala i ovo je jedino u kojem sam poražen, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve od sebe. Bila je to muška utakmica sa sudijom koji se činio kao Španac. Nepravedno je i to što je Lamela trebao dobiti drugi žuti karton, ali to se nije dogodilo, a onda je u raspucavanju realizirao penal", rekao je Mourinho koji je svoju srebrnu medalju bacio u publiku i poklonio je jednom Rominom navijaču.

Podsjetimo, nakon 90 minuta sinoćnje utakmice rezultat je bio 1:1, a isti je ostao i nakon 120 pa su se izvodili penali gdje se igrači Rome nisu proslavili pa je Sevilla osvojila trofej.

Učitaj još novosti