31. 05. 2023 - 17:29
KOSOVARI ŽESTOKO UDARILI NA ĐOKOVIĆA: Širi srpsku...
907
Shares
KOSOVARI ŽESTOKO UDARILI NA ĐOKOVIĆA: Širi srpsku nacionalističku propagandu!

KOSOVARI ŽESTOKO UDARILI NA ĐOKOVIĆA: Širi srpsku nacionalističku propagandu!

31. 05. 2023 - 17:29
0
Shares

Novak Đoković je u prvom kolu Roland Garrosa nakon dva i pol sata igre bio bolji od 114. tenisača svijeta, Amerikanca srpskog porijekla Aleksandra Kovačevića. Nakon pobjede treći nositelj turnira ispisao je poruku na kameri koja je glasila "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju" i time izazvao brojne komentare. Odmah se činilo da će Đoković izbjeći kaznu, a to se na kraju i dogodilo.

"Rasprava o međunarodnim vijestima i događanjima je pokrenuta na turniru, što je skroz razumljivo. Na svakodnevnoj bazi raspravljamo o tome na Grand Slam odboru, a tu su zastupljena sva četiri Grand Slama. Sva četiri Grand Slama se drže istih pravila. Supervizori i suci su tu da primjenjuju ta pravila. Ova poruka je dostavljena svim timovima i igračima kojih se tiču te stvari", kratko su poručili iz Roland Garrosa u zadnjem obraćanju, prenosi Index.hr.

Ponovno se bune na Kosovu
Takva odluka nije se svidjela predstavnicima Kosova pa je danas stigla nova prozivka na račun Đokovića. Uputio ju je Ismet Krasnići, predsjednik Olimpijskog odbora Kosova. On traži kaznu za Đokovića s neke više instance od samog Roland Garrosa.

"Novak Đoković je još jednom promovirao srpsku nacionalističku propagandu, a kao platforma za to mu je poslužio sport. Njegove naknadne izjave na konferenciji za medije bez trunke žaljenja direktno utječu na povećanje tenzija i nasilja između dvije zemlje", napisao je Krasnići.

Učitaj još novosti