31. 05. 2023 - 13:56
POJAVIO SE SNIMAK NOVAKA KAKO ISPISUJE PORUKU "KOSOVO JE SRCE...
907
Shares
POJAVIO SE SNIMAK NOVAKA KAKO ISPISUJE PORUKU

POJAVIO SE SNIMAK NOVAKA KAKO ISPISUJE PORUKU "KOSOVO JE SRCE SRBIJE": Svi pričaju o jednom detalju kod Đokovića! (VIDEO)

31. 05. 2023 - 13:56
0
Shares

Na društvenim mrežama i u medijima pojavio se snimak kako teniser Novak Đoković na kameri piše "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju" 

Ono što svi komentarišu je širok osmeh Đokovića dok je ispisivao poruku.

Pogledajte taj momenat od 01.10 na snimku koji je emitovan na australijskoj televiziji:

I dok je zbog ove poruke Đoković zaradio ogromne simpatije srpske javnosti, njegov potez nije naišao na odobravanje u Velikoj Britaniji. Oliver Brown, urednik sportske rubrike Telegrapha, u svojoj kolumni žestoko je kritikovao potez srpskog tenisera.

“Osramotite ga, klevetajte, deportujte ga – Novaka Đokovića nije briga”, započeo je Brown.

“Napisao je ‘Kosovo je srce Srbije, stop nasilju’ na najbližoj kameri na Roland Garrosu. Je li možda ublažio svoju poruku nakon tvrdnji da to potiče etničke tenzije? Možete samo sanjati o tome.

Bio je toliko predan odluci da se ne vakciniše da je u posljednjih devet mjeseci propustio jedan Grand Slam, dva Mastersa. Iako su ga s jednog Grand Slama izbacili, a na drugi mu nisu dali da dođe”, piše engleski novinar.

“Slična je snaga njegovih osjećaja za događaje na Kosovu, gdje je više od 50 ljudi ozlijeđeno zbog pokušaja Srba da spriječe novu albansku većinu u preuzimanju vlasti. Njegov otac Srđan rođen je na Kosovu i Novak se brzo uhvatio srpskog nacionalističkog narativa da je Kosovo dio Srbije, iako je proglasilo neovisnost 2008. godine.”

Za kraj, Brown tvrdi da je Đokovićev potez zaslužio žestoku osudu javnosti.

“Đoković je malčice neiskren kada insistira na tome da nema namjeru ulaska u političku debatu. No njegova je poruka malo više od antiratnog slogana. Jasno podržava inzistiranje svoje zemlje na teritorijalnom suverenitetu druge zemlje. Da je netko to drugi napravio, stigla bi vrlo brza negativna reakcija”, poručio je Brown

 

Učitaj još novosti