30. 05. 2023 - 15:26
Nevjerovatna priča veznjaka u Engleskoj: S istim timom od...
907
Shares
Nevjerovatna priča veznjaka u Engleskoj: S istim timom od amaterskog nogometa do Premiershipa

Nevjerovatna priča veznjaka u Engleskoj: S istim timom od amaterskog nogometa do Premiershipa

30. 05. 2023 - 15:26
0
Shares

Veznjak Luton Towna Pelly Ruddock Mpanzu ispisao je historiju engleskog nogometa nakon što je od amaterskog nogometa stigao do Premier lige s istim klubom.

Ruddock (29) postao je prvi igrač u historiji engleskog nogometa koji je od amaterskih rangova napravio promocije sve do Premier lige. To je krunisano pobjedom u play-offu Championshipa i utakmici između Lutona i Coventryja, u kojoj su čuvene Šeširdžije izborile plasman u elitu.

To je učinio u jednom klubu, što nikada nikome nije pošlo za rukom. Ovaj reprezentativac DR Konga, koji je prošao omladinsku školu West Hama, 2013. godine pridružio se Lutonu i u ovom simpatičnom klubu prošao je najteže, ali i najljepše dane.

Godinu kroz godinu, bio je dio njihovog senzacionalnog uspona od amaterskog ranga sve do Premier lige, u kojoj će igrati naredne sezone.

Put je krenuo u amaterskom, petom rangu engleskog nogometa, pod nazivom National Conference Premier liga. Uslijedile su promocije u Ligu 2, Ligu 1, Championship, a sada i Premier ligu.

Ulazak Lutona u elitu engleskog nogometa bit će pravo osvježenje jer im je to prva promocija u Premier ligu od njeonog nastanka. Simpatične Šeširdžije igraju na stadionu Kenilworth Road, koje je najmanje u historiji Premier lige s 10.000 sjedećih mjesta kapaciteta. Također, na stadion Kenilworth Road ulazi se kroz haustor stambene zgrade po čemu je ovo historijski važno zdanje po svemu autentično.

Učitaj još novosti