30. 05. 2023 - 08:46
De Gea ostaje u Manchester Unitedu, od menadžera Ten Haga...
907
Shares
De Gea ostaje u Manchester Unitedu, od menadžera Ten Haga dobio prvu javnu kritiku!

De Gea ostaje u Manchester Unitedu, od menadžera Ten Haga dobio prvu javnu kritiku!

30. 05. 2023 - 08:46
0
Shares

Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag govorio je o budućnosti golmana Crvenih đavola Davida De Geae te je istakao da je "igra nogom" njegov najveći problem, iako je pokazao određeni napredak.

Ovaj nizozemski stručnjak je rekao da će Španac naredne sezone ostati u dresu Manchester Unitedu, ali da mu ne može garantovati minutažu, odnosno da će mu sigurno dovesti konkurenciju, prenosi Klix.

Također je rekao da De Gea dodatno mora popraviti igru nogom i da to nije "njegov hir", već potreba modernog nogometa.

"De Gea će ostati, ali ne mogu reći da će uvijek biti glavni kandidat za ulogu prvog golmana ekipe", rekao je Ten Hag pa nastavio:

"Kažem to jer u klubu kao što je Manchester United uvijek treba konkurencija, na svim pozicijama, uključujući i golmana. Igra nogom nije samo moj hir, to je ono što moderni vrhunski nogomet zahtjeva. Ako gledate najveće timove, možete vidjeti da znaju igrati u odbrani i koriste svog golmana kao dodatnog igrača u odbrani. U suprotnom, protivnicima je lagano da vrše pritisak na vašu ekipu. De Gea je morao postati bolji u tom segmentu, ali je pokazao napredak."

Ovaj čuvar mreže je u Manchester United stigao 2011. godine iz Atletico Madrida, a ove sezone je u Premiershipu branio na svih 38 mečeva i primio je 43 pogotka.

Njegov tim je završio na trećem mjestu i ispunili su glavni cilj - plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Do kraja sezone ih očekuje duel protiv Manchester Cityja u finalu FA Cupa.

Učitaj još novosti