29. 05. 2023 - 18:44
NEVIĐENA PANIKA NA ETIHADU: Gvardiola bez četiri standardna...
907
Shares
NEVIĐENA PANIKA NA ETIHADU: Gvardiola bez četiri standardna prvotimca u finalu Lige prvaka?!

ENGLESKA

NEVIĐENA PANIKA NA ETIHADU: Gvardiola bez četiri standardna prvotimca u finalu Lige prvaka?!

29. 05. 2023 - 18:44
0
Shares

Sve do utakmice sa Brentfordom i minimalnog poraza (0:1), fudbaleri Mančester sitija nisu izgubili utakmicu u prethodnih 25 pokušaja.

Dominantnim predstavama su zaradili trofej Premijer lige te finale FA Kupa i Lige prvaka, ali takav tempo je ostavio posljedice na igrače koje sigurno neće obradovati Pepa Gvardiolu (Guardiola).

Španski stručnjak otkrio je da čak četiri fudbalera imaju određenih fizičkih poteškoća.

Kevin de Brujne (Bruyne), Ruben Dias, Mauel Akanđi (Akanji) nisu putovali na gostovanje kod Brentforda, dok je Džek Griliš (Jack Grealish) već neko vrijeme izvan pogona. Zbog toga postoji šansa da će oni propustiti utakmicu finala FA kupa protiv gradskog rivala koja je na programu 3. juna, a nije sigurno ni da će nastupiti protiv Intera u finalu Lige prvaka, koje je na programu 10. juna.

- Imamo četiri ili pet igrača sa problemima. Ne radi se o velikim povredama, ali već nekoliko dana, pa i sedmica neki od njih nisu spremni. Stvarno su iscrpljeni, fizički i mentalno – započeo je Gvardiola na konferenciji sa medije.

- Dias nije trenirao već 10 dana, Griliš također. De Brujne se nije osjećao dobro nakon utakmice sa Brajtonom u srijedu.

Naravno sve prisutne je najviše interesovalo da li će biti spremni za utakmicu sa gradskim rivalom. Gvardioli je to šansa za drugi trofej.

- Trenutno ne znam hoće li biti spremni. Mislim da hoće, ali nije stvar u tome hoće li biti spremni za utakmicu, nego hoće li uspjeti pravilno trenirati. Probat ćemo na sutrašnjem treningu. Nadam se da ću u srijedu znati više, ali sada više stvarno ništa ne znam – pourčio je španski stručnjak.

Siti je u posljednje dvije sedmice odigrao pet utakmica, igrači nisu imali ni tri dana odmora između utakmicu u kojima je trebao zaraditi i potvrditi status lidera Engleske i izbaciti Real Madrid iz Lige prvaka. Stoga, iscrpljenost i manjak energije glavnih igrača sve su osim iznenađenja.

Dakle, Siti bi u najmanje jednoj ključnoj utakmici sezone mogao biti lišen ponajboljih igrača. O veličini i značenju Kevina de Brujnea nepotrebno je trošiti, a upravo je Džek Griliš tokom proljetnog dijela briljirao onda kada je belgijski reprezentativac bio nešto skromnijeg učinka. 

Učitaj još novosti