29. 05. 2023 - 13:09
Najbolji igrač Bayerna u nevjerici zbog Kahna i Salihamidžića:...
907
Shares
Najbolji igrač Bayerna u nevjerici zbog Kahna i Salihamidžića: Nije važno da li je odluka dobra ili loša

Najbolji igrač Bayerna u nevjerici zbog Kahna i Salihamidžića: Nije važno da li je odluka dobra ili loša

29. 05. 2023 - 13:09
0
Shares

Nogometaš Bayerna Joshua Kimmich priznaje da nije očekivao da će klub na dan proslave titule prvaka uručiti otkaz čelnicima Oliveru Kahnu i Hasanu Salihamidžiću te da su s tim u vezi njegovi osjećaju pomiješani nakon svega.

Iako je Bayern osvojio 11. uzastopnu titulu prvaka, klub je uručio otkaz Kahnu i Salihamidžiću, ne znajući da će u nastavku dana Borussija Dortmund kiksati protiv Mainza te otvoriti put njihovom timu ka naslovu prvaka.

S tim u vezi dolazi i izjava najboljeg igrača Bayerna Kimmicha, koji je rekao da nije znao za takvu klupsku odluku i da ga je ona poprilično iznenadila.

"Ne, nisam znao da će oni dobiti otkaz. Iznenadilo nas je što se tako nešto dogodilo na dan proslave titule prvaka. Nezavisno od toga da li mislite da je to dobra ili loša odluka, klub je mogao sačekati dva ili tri dana s objavom. Ne želim da dajem ocjenu da li je odluka dobra ili loša, ali je čudno osvojiti titulu prvaka u takvoj završnici Bundeslige i onda dobiti takvu vijest", rekao je Kimmich pa kratko rekao:

"Osjećaji su pomiješani..."

Na pitanje novinara da li su Kahn i Salihamidžić zaslužili otkaz, rekao je da to nije u njegovom dometu i nije želio dati odgovor.

Bayern je, podsjećamo, u posljednjem kolu pobijedio Koln sa 2:1 i iskoristio remi Borussije Dortmund s Mainzom i tako osvojio novi naslov prvaka.

 

 

Klix.ba

Učitaj još novosti