29. 05. 2023 - 12:11
Evo ko je najbolji igrač Bundeslige: Šuška se da će biti...
907
Shares
Evo ko je najbolji igrač Bundeslige: Šuška se da će biti zamjena Modriću

Evo ko je najbolji igrač Bundeslige: Šuška se da će biti zamjena Modriću

29. 05. 2023 - 12:11
0
Shares

Tinejdžerski  veznjak Borussije Dortmund Jude Bellingham proglašen je najboljim igračem njemačke Bundeslige u sezoni 2022./2023. u kojoj je njegova ekipa ostala bez titule prvaka u posljednjem kolu prvenstva kada pred vlastitim navijačima nije uspjela pobijediti Mainz.

Uprkos nesretnom kraju sezone, iza engleskog reprezentativca je vrlo uspješno razdoblje na individualnom planu, a ako je vjerovati pisanjima španskih medija, uskoro bi trebao ostvariti transfer života u Real Madrid. Tamo bi odmah trebao preuzeti ulogu vođe veznog reda i mnogi smatraju da zbog njega 18 godina stariji Luka Modrić neće dobiti novi ugovor ili će preseliti na klupu.

Transfer bi trebao vrijediti 100 miliona eura, plus razni bonusi koji ovise o njegovom učinku i broju nastupa. Marca je otkrila kako su predstavnici Reala bili u Dortmundu kako bi završili transfer o kojem se pisalo mjesecima i da bi on mogao biti finalizovan već ove sedmice.

Bellinghama su željeli brojni velikani, a isticao se interes Liverpoola i Manchester Cityja. "Florentino Perez, Jose Angel Sanchez (direktor Reala, op. a.) i Carlo Ancelotti održali su sastanak na kojem je trener obaviješten o stanju pregovora i pozitivnim najavama o dolasku Engleza", navodi Marca.

Španski novinari tvrde kako je Bellingham imao i bolje finansijske ponude, ali njegova želja bila je doći u Real. Bellingham neće odmah biti među najplaćenijim igračima Reala, ističe Marca, već će to doći s vremenom. Potpisat će ugovor na šest godina.

 

Index.hr

Učitaj još novosti