29. 05. 2023 - 07:48
Prvi čovjek Slobode po ispadanju iznio prljav veš: Pričao je o...
907
Shares
Prvi čovjek Slobode po ispadanju iznio prljav veš: Pričao je o alkoholu i bježanju na parkinzima

Prvi čovjek Slobode po ispadanju iznio prljav veš: Pričao je o alkoholu i bježanju na parkinzima

29. 05. 2023 - 07:48
0
Shares

Nogometni klub Sloboda spao je u niži takmičarski rang, a tim povodom se oglasio predsjednik Elmir Šećerbegović koji je iznio šokantne detalje. Između ostalog je kazao da im polovina radne zajednice ima probleme s alkoholom. Objelodanio je i da je raspustio klub.

Na samom početku obraćanja javnosti Šećerbegović, se izvinio navijačima i simpatizerima Nogometnog kluba Sloboda za rezultatski fijasko koji su doživjeli u ovoj sezoni.
"Ovo govorim prvenstveno iz razloga što poznavajući naš mentalitet, odgovornost će se prebacivati sa jednog na drugog. Igrači će reći da finansijski nisu bili situirani, struka će reći da nisu imali kvaliteta u igračkom kadru i uslove za treniranje, sportski sektor da nisu raspolagali sa dovoljno velikim budžetom, dok će ostali sleći ramenima i reći, pa dobro, dali smo sve od sebe", kazao je Šećerbegović.

Međutim, kako kaže, krivicu neće tražiti u drugima, niti će tražiti njihovu odgovornost, jer je on najodgovornija osoba za stanje u kojem se našao klub.

"Također, dopustio sam da igrački kadar živi pod strahom od utakmica, da treneri po parkinzima bježe i ne javljaju se sedmicima, da pola radne zajednice ima problema sa alkoholom, da se rade eksperimenti sa igračkim i stručnim kadrom, da moram spašavati njihovo psihičko stanje onemogućavanjem komentarisanja klupskih objava na društvenim mrežama", šokantna je izjava Šećerbegovića.

Zbog svega navedenog, kako ističe, mora snositi odgovornost, pogotovo jer je prije godinu i po primjetio te pojave, a ostao je i dalje dio te priče.

"Treba napomenuti da krivce za današnji scenarij ne treba tražiti u očito dogovorenom posljednjem kolu Premijer lige BiH (ko imalo prati fudbal neka pregleda snimke), a pogotovo ne u ekipi Željezničara čiji su igrači i navijači dostojanstveno predstavili svoj klub. Sami smo se doveli u ovu situaciju, koja traje posljednjih godina, pa krivimo sve i svakoga osim sami sebe", naveo je predsjednik Slobode.

Zbog svega navedenog Šećerbegović je kazao da je uradio ono što je trebao još prije dvije godine.

"Potpisao sam raskide ugovora sa svim stručnim osobljem, kompletnim sportskim sektorom, generalnim direktorom, tehničkim sektorom i većim dijelom radne zajednice, koja je svojim radom, odnosno neradom aktivno doprinosila ovakvom stanju. Na kraju i najvažnije, predao sam svoj mandat nazad klupskoj skupštini koja će ocijeniti moj i rad Upravnog odbora. Molim vas primite moje duboko izvinjenje", riječi su kojima je Šećerbegović zaključio svoje obraćanje.

Podsjetimo, nakon današnjeg duela protiv Željezničara, navijači Slobode su žestoko reagirali na igrače kluba. Uz uvrede su im poručili da skinu dresove. Oni to nisu učinili, ali su pognute glave napustili stadion.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti