28. 05. 2023 - 17:51
Poznato je ko sigurno napušta Real Madrid: Nisu se svi...
907
Shares
Poznato je ko sigurno napušta Real Madrid: Nisu se svi izborili za novi ugovor

Poznato je ko sigurno napušta Real Madrid: Nisu se svi izborili za novi ugovor

28. 05. 2023 - 17:51
0
Shares

Neki su se dogovorili oko uslova i produžit će ugovor s Real Madridom, neki nisu i neće, ali jednom fudbaleru Kraljevski klub uopšte nije ponudio produženje saradnje i on će na ljeto postati slobodan igrač.

Toni Kroos, Karim Benzema i Luka Modrić igrači su kojima je isticao ugovor na kraju ove sezone, a koji su se s Real Madridom dogovorili oko produžetka saradnje.

S druge strane, zajednički jezik s čelnicima Real Madrida nisu mašli Marco Asensio, Nacho Fernandez i Dani Ceballos, te neki od njih vjerovatno neće igrati za Real Madrid sljedeće sezone.

Marco Asensio sigurno neće. On je odlučio da ide iz kluba i vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru ovaj španski fudbaler.

Sedmi igrač kojem je isticao ugovor uopšte nije pregovarao za novi jer mu nije ni ponuđen, a u pitanju je Mariano Diaz.

Ovaj 29-godišnjak iz Dominikanske Republike na ljeto će biti slobodan u potrazi novog kluba, s obzirom na to da Carlo Ancelotti ne računa na njega.

Ove mu je sezone pružio priliku na 11 utakmica, ali na kapaljku. Igrao je svega 154 minute, što u suštini znači nepune dvije utakmice.

On je u Real Madrid stigao još u omladinskim selekcijama iz Badalone, da bi ga Kraljevi 2017. godine prodali u Lyon za osam miliona eura. 

Godinu dana kasnije ponovo su ga otkupili od Lyona, ali po znatno većoj cijeni - 21 i po milion evropskih novčanica.

Diaz je s Real Madridom dva puta osvojio Ligu prvaka, dva puta FIFA Svjetsko klupsko prveenstvo, tri puta Primeru, dva UEFA Superkupa, dva španska Superkupa i jedan Kup kralja. 

 

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti