27. 05. 2023 - 16:07
Španci tvrde da je ključ Ronaldove prehrane supernamirnica:...
907
Shares
Španci tvrde da je ključ Ronaldove prehrane supernamirnica: Evo o čemu se radi

Španci tvrde da je ključ Ronaldove prehrane supernamirnica: Evo o čemu se radi

27. 05. 2023 - 16:07
0
Shares

OPĆEPOZNATO je da vrhunski sportaši uvijek njeguju posebnu dijetu kako bi održavali formu na vrhuncu. Ona nije univerzalna, već ovisi od sportaša do sportaša, ali španjolski As danas piše o tome da postoji jedna namirnica koja se pojavljuje u prehrambenim planovima većine elitnih sportaša. Ovaj španjolski medij je naziva supernamirnicom.

Radi se o morskim algama. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, trojica spektakularnih nogometaša i osvajača Zlatne lopte, također dijele ljubav prema ovoj namirnici. Potvrdio je to u razgovoru za As španjolski kuhar Alberto Mastromatteo. On je bio kuhar sve trojice spomenutih nogometaša.

Kako navodi As, alge su sve popularnije, posebno u SAD-u, a glavni razlog tome je činjenica da imaju  sedam puta više proteina od mesa, ribe i povrća te sadrže vitamine A, B1, B2, C, D, E, kao i kalcij, željezo, vlakna i kalij. Sve što je ključno za sportaše, piše Index.hr.

"Alge imaju ogromnu nutritivnu vrijednost. S malo količine koju konzumirate dobivate jako puno biljnih proteina koje tijelo iskorištava bolje od životinjskih. Vjerujem u alge zato što su izvor omega-3 poli-nezasićenih masnih kiselina i drugih zdravih lipida, ali i vitamina i antioksidansa. Uključujem ih u sva svoja jela", rekao je Mastromatteo.

Učitaj još novosti