26. 05. 2023 - 13:46
Očajna statistika Lamparda: Evo kakva je statistika u njegovim...
907
Shares
Očajna statistika Lamparda: Evo kakva je statistika u njegovim mečevima za Chelsea

Očajna statistika Lamparda: Evo kakva je statistika u njegovim mečevima za Chelsea

26. 05. 2023 - 13:46
0
Shares

Jedna od najgorih odluka ove sezone bila je povratak legende Chelseaja, Franka Lamparda, na mjesto trenera. Nakon loših rezultata, Chelsea je otpustio Grahama Pottera i ponovo angažirao Lamparda kako bi stabilizovao tim. Međutim, situacija se samo pogoršala. Lampard je doveo do gubitka samopouzdanja igrača, a klub je doživio jedan od najgorih krajeva sezone u historiji.

Pod vodstvom Lamparda, Chelsea je ostvario samo jednu pobjedu, jedan remi i čak osam poraza u devet utakmica. Uprkos ulaganju od preko 300 miliona eura samo prošlog januara, momčad je slavila samo protiv Bournemoutha i osvojila bod protiv Nottingham Foresta.

U Ligi prvaka, Real Madrid je lako pobijedio Chelsea s 2:0 u oba susreta, dok su u Premier ligi protivnici poput Southamptona, Leedsa, Wolverhamptona, Brightona, Brentforda, Arsenala, Manchester Cityja i Manchester Uniteda bili nedodirljivi.

Lampardov Chelsea osvojio je samo četiri boda u osam prvenstvenih utakmica, što je gore od samo dvije posljednjeplasirane tim u ligi.

Chelsea se trenutno nalazi na 12. mjestu u Engleskoj, a u Londonu se s nestrpljenjem očekuje dolazak Mauricia Pochettina kako bi započeo obnovu kluba.

Pitanje je hoće li Lampard još uvijek biti zainteresovan za trenerski posao nakon ovakvog iskustva.

 


Sportske.ba

 

 

Učitaj još novosti