26. 05. 2023 - 10:23
Zašto Jokića zovu Joker? Hit snimci otkrivaju razlog za...
907
Shares
Zašto Jokića zovu Joker? Hit snimci otkrivaju razlog za nadimak NBA zvijezde

Zašto Jokića zovu Joker? Hit snimci otkrivaju razlog za nadimak NBA zvijezde

26. 05. 2023 - 10:23
0
Shares

Nikola Jokić redovno pokazuje da je jedan od najboljih igrača NBA lige, ali ljubitelji košarke sve češće srbijanskog košarkaša biraju i kao najzanimljivijeg na parketima u Sjedinjenim Američkim Državama.

I NBA liga je primijetila Jokićevu popularnost u tog segmentu pa su napravili kompilaciju njegovih situacija u kojima je uspijevao izvući osmijeh svima.

Na snimku su se našli lapsusi tokom davanja izjava, plesni pokreti pored terena, preskakanje saigrača, kao i detalji s košarkaškog terena koji pokazuju nevjerovatnu Jokićevu inteligenciju.

Ovakva spontanost nije uobičajena u današnjem sportu pa je i to od razloga zašto je Jokić omiljeni igrač ne samo navijačima Denver Nuggetsa nego i brojnim NBA fanovima širom svijeta.

Uvijek je opušten, spreman za šalu i neformalnu komunikaciju s protivnicima, sudijama, novinarima pa ga u Americi zovu "Joker", što bi se moglo prevesti i kao šaljivdžija.

Osim atmosfere koju pravi, Jokić je definitivno jedan od najboljih centara svijeta te sve saigrače čini boljim i uvijek vuče naprijed svoj tim.

Njegov Denver se već plasirao u veliko NBA finale, a tamo će čekati pobjednika duela između Bostona i Miamija (trenutno je 2-3 u seriji).

 

Učitaj još novosti