26. 05. 2023 - 07:48
NOVAC ODLUČUJE: Fury šokirao svojom odlukom o narednom...
907
Shares
NOVAC ODLUČUJE: Fury šokirao svojom odlukom o narednom protivniku, mijenja i kontinent za borbu

NOVAC ODLUČUJE: Fury šokirao svojom odlukom o narednom protivniku, mijenja i kontinent za borbu

26. 05. 2023 - 07:48
0
Shares

Tyson Fury je ivici dogovora neočekivanog meča protiv australskog boksera kruzer kategorije Jaija Opetaije, javljaju britanski mediji.

Nakon što su pregovori s Oleksandrom Usykom propali početkom ove godine, Kralj cigana je bio u potrazi za svojim narednim protivnikom. Pokazujući veliko zanimanje za borbe u Australiji, Fury je otkrio da je izviđao potencijalna mjesta tokom svog putovanja na taj kontinent kako bi podržao svog prijatelja Josepha Parkera u njegovoj pobjedi protiv Faiga Opelua.

Prema Tasman Fightersu, ugovor s IBF prvakom u kruzer kategoriji Opetaijom gotovo je finaliziran, što ga čini jakim kandidatom za meč s Furyjem. Premda priznaje Demseyja McKeana kao jednog od idealnih protivnika, Fury vidi stil Australca kao sjajnu pripremu za potencijalni duel s Usykom.

"McKean je među deset najboljih teškaša i definitivno jedan od mogućih rivala. Ako se borba s Oleksandrom Usykom dogodi, bio bi mi sjajna priprema", rekao je Fury.

Opetaijin menadžer Mick Francis odiše povjerenjem u sposobnosti svog borca i čvrsto vjeruje da Australac može dati Furyju priliku za svoj novac.

"To je legitimna borba. Tyson Fury neće biti nokautiran, a Jai Opetaia također neće biti nokautiran. To je borba koja će ići daleko, to bi bio apsolutni rat. Sve se vrti oko novca i nije mogao poželjeti bolju domaću borbu. Jai nema šta dokazivati u kruzer kategoriji i prihvatio bi borbu u trenu", rekao je Francis.
Furyjev nedavni posjet Australiji kako bi svjedočio Parkerovom trijumfu ostavio ga je impresioniranim bokserskim fanovima u zemlji i potaknuo njegovu želju da se tamo uskoro bori.

"Definitivno sam oduševljen, možda čak bude i moja sljedeća borba ovdje. Samo još nemam protivnika, tako da ćemo to smisliti. U narednih nekoliko dana, putovat ćemo u nekoliko različitih država i gledati neka potencijalna mjesta za moju narednu borbu. Australci su uvijek ludi fanovi boksa pa bi bilo sjajno dovesti tu Kralja cigana", rekao je Fury izražavajući svoj entuzijazam.

 


Klix.ba

Učitaj još novosti