25. 05. 2023 - 15:20
POTVRĐENO: John Robeson neće igrati za BiH!
907
Shares
POTVRĐENO: John Robeson neće igrati za BiH!

NEĆE NAM MOĆI POMOĆI U BORBI ZA OI 2024.

POTVRĐENO: John Robeson neće igrati za BiH!

25. 05. 2023 - 15:20
0
Shares

John Roberson, plejmejker reprezentacije Bosne i Hercegovine neće biti na raspolaganju selektoru Adisu Bećiragiću u borbi za plasman na Olimpijske Igre 2024.

“Roberson vuče hroničnu povredu stopala i ostaje u Americi ovo ljeto kako bi je zaliječio. Rekao mi je da ostaje na raspolaganju reprezentaciji za neke buduće akcije”, izjavio je Bećiragić za Raport.ba.

Inače, najbolji bosanskohercegovački košarkaši Jusuf Nurkić i Džanan Musa trebali bi biti na raspolaganju selektoru Adisu Bećiragiću u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre.

“To je razlog za dobro raspoloženje, pogotovo ako realiziramo sve te planove i dogovore. Međutim, imam dvije važne napomene. Prva je da bi nam se Jusuf Nurkić trebao pridružiti 5. augusta, zbog planirane ženidbe krajem jula, a druga je vezana za Musu. Dođe li Real do kraja špankog prvenstva, a vjeruje se da hoće, sezona bi mu mogla potrajati do 30. juna. A kako Musa ima privatnih obaveza koje mora odraditi tijekom ljeta, mogao bi nam se pridružiti nešto kasnije", rekao je. kazao je Adis Bećiragić za Raport .

Na popisu zbog ozljede neće biti američkog razigravača Robertsona, dok je izvjestan dolazak Luke Garze i Amara Alibegovića.

Početak priprema zakazan je za 23. jula.

Učitaj još novosti