25. 05. 2023 - 14:42
Zaboravljeni talenat pred novim angažmanom: Dugo je imao...
907
Shares
Zaboravljeni talenat pred novim angažmanom: Dugo je imao problem s pronalaskom kluba

Zaboravljeni talenat pred novim angažmanom: Dugo je imao problem s pronalaskom kluba

25. 05. 2023 - 14:42
0
Shares

Nekada velika nada hrvatskog nogometa, a danas 26-godišnji Alen Halilović bez kluba je od januara ove godine kada ga je Sergej Jakirović prekrižio u Rijeci. Od tada je bez angažmana, no čini se da se upravo pojavio jedan tim koji bi ga rado vidio u svojim redovima.

Riječ je u rumunskom Rapidu iz Bukurešta, a tamošnji medij Gazeta Sporturilor piše da čelnici ove ekipe kreću u pregovore s Halilovićevim agentom koji se skoro pola godine muči da mu pronađe angažman.

Prema njihovim informacijama bivši hrvatski reprezentativac zainteresovan je za odlazak u Bukurešt, a Rapid uz Halilovića želi dovesti i kontroverznog italijanskog napadača Marija Balotellija.

Halilović je svojevremeno važio za veliku nadu ne samo hrvatskog, nego i evropskog nogometa. Predviđala mu se blistava karijera, ali ovaj vezni nogometaš nikada nije iskoristio svoj potencijal u potpunosti.

Iz Dinama je 2014. godine otišao u Barcelonu za čiji je prvi tim odigrao tek jedan meč, a uglavnom je nastupao za omladinske kategorije katalonskog giganta.

Nakon toga je uslijedio odlazak u Sporting iz Gijona za koji je igrao često i sasvim solidno, a onda je uslijedio strmoglav pad u njegovoj karijeri.

HSV, Las Palmas, Heerenveen, Standard Liege bile su samo neke od destinacija gdje je igrao. Par utakmica je odigrao za slavni Milan, no na San Siru se također nije proslavio.

Nekada je bilo govora kako bi Halilović zbog bh. korijena mogao zaigrati za reprezentaciju BiH, no tadašnji igrač Dinama nije imao dileme i obukao je dres Hrvatske za koju je odigrao deset mečeva.

Učitaj još novosti