25. 05. 2023 - 07:52
Najbolji voze najbolje: Zvijer koju je kupio Michael Jordan ...
907
Shares
Najbolji voze najbolje: Zvijer koju je kupio Michael Jordan  ima nevjerovatne karakteristike

Najbolji voze najbolje: Zvijer koju je kupio Michael Jordan ima nevjerovatne karakteristike

25. 05. 2023 - 07:52
0
Shares

Nije tajna da je Michael Jordan strastven prema automobilima i brzini, a sada je kupio jedan od najbržih automobila na svijetu vrijedan 3 miliona eura.

Riječ je o automobilu Hennessey Venom F5, jednom od najbržih i najskupljih kabrioleta na planeti.

Jordanova nova igračka posjeduje 6,6-litarski twin-turbo V8 motor u pravom američkom stilu i sa zastrašujućom snagom od 1.842 KS.

Sa takvom snagom sposoban je razviti brzinu koja može dostići nevjerovatnih 482 km/h. Naravno, Jordan već ima određeno iskustvo u ultrabrzim automobilima, jer je jedno vrijeme vozio Bugatti Veyron Grand Sport koji je već prelazio 400 km/h.

Jordanov Hennessey Venom F5 je jedan od samo 30 takvih automobila na svijetu, a njegova cijena je stratosferska i košta oko 3 miliona eura.

Jordan je obožavatelj automobila od svojih igračkih dana, a u svojoj garaži imao je modele kao što su Porsche 911 Turbo S 993, Ferrari 512 TR ili različite verzije Chevrolet Corvette.

Također, imao je i ostale modele Ferrarija, Porschea, Aston Martina, Mercedesa, te velikih terenaca kao što su Range Roveri, do ekstremnih sportskih automobila poput Mercedes-McLarena SLR, uključujući i elegantne limuzine poput Mercedesa S 560.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti