24. 05. 2023 - 14:23
FEDERER POTVRDIO - VRAĆA SE NA TEREN: Sa 42 godine ide na...
907
Shares
FEDERER POTVRDIO - VRAĆA SE NA TEREN: Sa 42 godine ide na omiljeni turnir, Novak još čeka da ga tamo pozovu!

FEDERER POTVRDIO - VRAĆA SE NA TEREN: Sa 42 godine ide na omiljeni turnir, Novak još čeka da ga tamo pozovu!

24. 05. 2023 - 14:23
0
Shares

Iako je u penziji Rodžer Federer nema nikakvu namjeru da odustane od tenisa. Sada je javno otkrio da će se vratiti na teren i to krajem septembra kada se igra Lejver kup. Ovaj egzibicioni turnir je omiljeno mjesto švajcarskog bivšeg broja jedan, a odgovarajući na pitanja navijača na tviteru rekao je da će nastupiti tamo i ove godine:

"Da, igraću! Vidimo se u Vankuveru", rekao je Federer i tako postao osmi potvrđeni učesnik ovog turnira. Već su se prijavili Tejlor Fric, Frensis Tijafo, Feliks Ože-Aljasim i Nik KIrjos, kao i Stefanos Cicipas, Andre Rubljov i Holger Rune. 

Upravo je na ovom turniru prošle godine uz prisustvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji su igrali sa njim u timu Federer okončano svoju profesionalnu karijeru, ali očigledno od egzibicija ne odustaje, prenosi Mondo.

Princip turnira je takav da selektori biraju Tim Evrope i Tim Svijeta, a selektor Tima Evrope za koji će igrati Federer je Bjern Borg, dok mu je zamjenik Tomas Enkvist. Tim Svijeta vode Amerikanci Džon i Patrik Mekinro. Svaki tim ima po šest igrača, a za sada su podijeljena po četiri mjeste.

Dakle za Evropu će igrati osim Federera i Cicipas, Rubljov i Rune, a za Svet Fric, Tijafo, Ože-Aljasim i Kirjos. Da li će Novaku stići jedna od dvije preostale pozivnice za Lejver kup, ostaje da se vidi. On je nastupao na ovom turniru 2018. i 2022. godine. Pogledajte kako je to izgledalo prošle sezone na oproštaju Rodžera Federera:

Učitaj još novosti