24. 05. 2023 - 08:51
Ronaldo pao na sedždu tokom proslave pogotka, potez privukao...
907
Shares
Ronaldo pao na sedždu tokom proslave pogotka, potez privukao ogromnu pažnju na mrežama!

Ronaldo pao na sedždu tokom proslave pogotka, potez privukao ogromnu pažnju na mrežama!

24. 05. 2023 - 08:51
0
Shares

Potez portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda, kada je nakon trećeg gola za svoj Al-Nassru protiv Al Shabab i pobjedu od 3:2, pao na sedždu, privukao je veliku pažnju na društvenim mrežama i o njegovom potezu se uveliko priča.

Nakon pogotka koji je Ronaldo postigao u 59. minuti za pobjedu svog tima, kamera je snimila Portugalca kako je tokom slavlja slavlja sa svojim saigračima pao na sedždu, iako se jasno može vidjeti da su ga oni ohrabrili i motivisali na ovaj potez, prenosi Klix.

Zanimljivo, Ronaldo tokom prvobitne proslave pogotka nije koristio svoj zaštitni znak "Siuu..", već je odmah otrčao u zagrljaj saigračima, nakon čega je pao na sedždu.

"Sjajan timski duh za preokret i pobjedu. Veliko hvala navijačima koji su bili uz nas kada nam je to bilo najpotrebnije", napisao je Ronaldo na društvenim mrežama

Sedžda je izraz iz islamske terminologije koji se odnosi na oblik poklona, odnosno način molitve muslimana. Sedžda je položaj u kojem vjernik kleči na podu, spušta čelo i nos na pod ili (sajjadah) i izgovara posebne riječi hvaljenja i molitve. The legend Cristiano Ronaldo and the moment of his prostration after scoring the goal. pic.twitter.com/XnYL4MPy4O

Ovaj položaj se smatra jednim od osnovnih oblika odanosti i pokornosti prema Bogu u islamskoj vjeri.

Sedžda je sastavni dio pet dnevnih obaveznih molitvi u islamu. Sedžda se također može obavljati kao izraz zahvalnosti, pokajanja ili traženja oprosta. Važno je napomenuti da se sedžda prakticira samo u okviru islamske vjere i ima duboko duhovno i religijsko značenje za muslimane.

Učitaj još novosti