24. 05. 2023 - 08:22
Oduzimanje bodova Juventusu dobra je vijest za Arsenal!
907
Shares
Oduzimanje bodova Juventusu dobra je vijest za Arsenal!

Oduzimanje bodova Juventusu dobra je vijest za Arsenal!

24. 05. 2023 - 08:22
0
Shares

Oduzimanje bodova Juventusu dobra je vijest za Arsenal uoči ždrijeba grupne faze iduće sezone Lige prvaka jer će se engleski klub u takvom raspletu naći u drugoj jakosnoj skupini umjesto u trećoj. Podsjetimo, Juventusu je oduzeto deset bodova u Serie A zbog skandala vezanog za napuhavanje cijena određenih igrača kako bi se ispeglale poslovne knjige i izbjegle sankcije oko kršenja financijskog fair-playa.

Torinski klub time je pao s drugog na sedmo mjesto, pa ga dva kola prije kraja sezone pet bodova dijeli od četvrtog Milana, koji ima zadnje mjesto za Ligu prvaka. Juventusu je potrebno čudo kako bi igrao elitno europsko natjecanje. Ne izbori li momčad trenera Maxa Allegrija Ligu prvaka, Arsenal će profitirati na temelju UEFA-ina koeficijenta, koji mu je veći od Milanova i manji od Juventusova, te će biti u drugoj jakosnoj skupini, što mu teoretski donosi slabijeg protivnika nego da je u trećoj.

Juventus u pretposljednjem, 37. kolu talijanskog prvenstva igra upravo protiv Milana i ako ne pobijedi, matematički će ostati bez Lige prvaka. Arsenal je osvojio drugo mjesto u Premier ligi iza Manchester Cityja, piše Index.hr.

Učitaj još novosti