23. 05. 2023 - 16:55
Bayern sprema najveću čistku u historiji, Salihamidžića bi...
907
Shares
Bayern sprema najveću čistku u historiji, Salihamidžića bi mogao zamijeniti heroj navijača

Bayern sprema najveću čistku u historiji, Salihamidžića bi mogao zamijeniti heroj navijača

23. 05. 2023 - 16:55
0
Shares

Ne trese se samo stolica generalnog direktora Olivera Kahna u Bayernu, već je u opasnosti i sportski direktor Hasan Salihamidžić, kojeg bi na funkciji sportskog direktora mogao zamijeniti legendarni Arjen Robben.

Prema pisanju njemačkih medija, u narednim sedmicama će se diskutovati i o Salihamidžićevom statusu nakon katastrofalne sezone u kojoj je Bayern prema svemu sudeći ostao bez ijednog trofeja, a još jedna legenda Bayerna Arjen Robben mogao bi naslijediti Bracu na ljeto.

Robben je još prošle sedmice posjetio svoje stare kolege, a Nizozemac je u subotu uveče bio i gost na Allianz Areni gdje je gledao utakmicu između Bayerna i Leipziga (1:3).

Heroja Wembleya (Finale Lige prvaka protiv Borussije) s oduševljenjem su dočekali navijači Bayerna, a kako prenosi Sky, Robbena bi u budućnosti mogli mnogo češće gledati na Allianz Areni, nakon što su se pojavile glasine da je bivši as Bayerna potencijalni kandidat da naslijedi Hasana Salihamidžića.

Prema reporteru Skya Uli Köhleru, Robben bi bio zanimljiv kandidat za funkciju sportskog direktora.

"On ima sve što vam treba. On nosi gen "mia san mia" kao nijedan drugi. On je pravi uzor. Veoma je jak u komunikaciji. Upravo to nedostaje Bayernu", tvrdi poznati novinar.

Nizozemski igrač je okačio kopačke u ljeto 2021. i do danas nije imao pravog iskustva kao menadžer, a ostaje da se vidi da li je Robben stvarni kandidat da naslijedi Salihamidžića ili samo želja navijača.

Istovremeno, Bild piše da se sprema najveća čista u Bayernu u historiji, a počasni predsjednik Uli Hoeneß će lično preuzeti ovaj zadatak.

Legendarni Hoeneß već godinama važi za "sivu" eminenciju i najutjecanijeg čovjeka u Bayernu, a od ranije je poznato da je Salihamidžić njegov čovjek od povjerenja.

Ipak, kako prenosi Bild, Hoeneß ni pod kojim uslovima neće dozvoliti da njemački rekordni šampioni nastave po starom. Shodno tome, 71-godišnjak će igrati ključnu ulogu u odlučivanju gdje će se promjene dogoditi. Iako se zapravo povukao iz operativnog poslovanja, njegova riječ i dalje ima ogromnu težinu.

Bild na kraju poentira i tvrdi da je teško je zamisliti da bi Hoeneß rekonstrukciju ekipe opet povjerio sadašnjem upravnom odboru koji predvode Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić.

Jedino na trenerskoj klupi vjerovatno neće biti novog preokreta. Hoeneß je i dalje veliki obožavatelj Tuchela, a i trener Bayerna veoma cijeni legendarnog Ulija.


Klix.ba

Učitaj još novosti