23. 05. 2023 - 12:39
EPSKI KIKS PARTIZANA: Ostao je bez Lige prvaka, u nju će jedna...
907
Shares
EPSKI KIKS PARTIZANA: Ostao je bez Lige prvaka, u nju će jedna od dvije senzacije!

EPSKI KIKS PARTIZANA: Ostao je bez Lige prvaka, u nju će jedna od dvije senzacije!

23. 05. 2023 - 12:39
0
Shares

Nogometaši Partizana su u nedjelju u predzadnjem kolu srpskog prvenstva odigrali 2:2 u gostima kod Vojvodine te tako i matematički ispali iz borbe za Ligu prvaka, u koju će sljedeće sezone iz srpske lige ići dva predstavnika. Prvak Crvena zvezda ide direktno u skupine, a drugoplasirana momčad ići će u 3. pretkolo, čime joj je zajamčena minimalno skupina Konferencijske lige, prenosi Index.hr.

Dok su svi na početku sezone očekivali da će drugo mjesto bez puno problema osvojiti Partizan, to se ipak nije dogodilo. Drugi beogradski klub proživio je užasno tešku sezonu, prepunu smjena i financijskih problema te revolta navijača, zbog čega je ostao bez šanse da se barem bori za Ligu prvaka.

TSC-u treba samo bod
Ta borba će se u zadnjem kolu prvenstva ovog vikenda voditi između TSC-a iz Bačke Topole i Čukaričkog, koji su tako priredili pravu senzaciju u srpskom prvenstvu. TSC u zadnjem kolu dočekuje Vojvodinu, dok Čukarički igra kod kuće protiv Radničkog. TSC-u je dovoljan i bod jer je imao bolji plasman od Čukaričkog prije nego što je liga podijeljena na ligu za prvaka i ligu za ostanak.

Klub iz Bačke Topole tako će tek drugi put u svojoj povijesti igrati u Europi, nakon što je u pretkolu Europa lige 2020. ispao od rumunjskog FCSB-a, bivše Steaue. U jednoj od najluđih europskih utakmica uopće nakon 120 minuta bilo je 6:6, s tim da je TSC izjednačio u 117. minuti s dva igrača manje, da bi onda ispao na penale.

Čukarički je stalni gost kvalifikacija za Europa ligu i Konferencijsku ligu, ali nikad nije uspio proći dalje od 3. pretkola. Prošle sezone je u toj fazi kvalifikacija za Konferencijsku ligu uvjerljivo izgubio od Twentea s ukupnih 7:2. Srbija će sljedeće dvije sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka, a jednog direktno u skupinama.

 

Učitaj još novosti