22. 05. 2023 - 07:54
Partizan je uspio da prevaziđe neke stvari: Najbolje to...
907
Shares
Partizan je uspio da prevaziđe neke stvari: Najbolje to pokazuje objava nakon što se Real Madrid okitio titulom Eurolige

Partizan je uspio da prevaziđe neke stvari: Najbolje to pokazuje objava nakon što se Real Madrid okitio titulom Eurolige

22. 05. 2023 - 07:54
0
Shares

Košarkaši madridskog Reala savladali su Olympiakos u velikom finalu Eurolige odigranom u litvanskom Kaunasu nakon velike drame rezultatom 79:78, a čestitku su dobili i od Partizana koji su eliminisali u sada već legendarnoj četvrtfinalnoj seriji (3:2).

Iako su se Madriđani koristili i nesportskim gestovima u pomenutom okršaju, Partizan im je čestitao na sjajan i upečatljiv način.

"Čestitamo na osvajanju Eurolige. Pokazali ste nevjerovatan karakter i dali primjer svima nama koliko daleko tim može da ode ako vjeruje do kraja", objavili su na Twitteru.

screenshot-4

Podsjetimo, iako su Grci u večerašnjem finalu vodili gotovo cijelim tokom meča, Kraljevi su se na čudesan način održavali u životu i tri sekunde prije kraja dočekali su svoju šansu.

Tri sekunde prije kraja Lull je postigao fenomenalan odlučujući koš i donio je Realu pobjedu, a zanimljivo, bili su to njegovi jedini poeni u finalu.

Lull je vjerovatno bio ključni čovjek na putu do ove titule, jer je i protiv Partizana napravio ključni potez kada je isprovocirao goste, što je na kraju potpuno okrenulo seriju u korist Reala.

Real je tako postao 11. put prvak Evrope na nevjerovatan način, a naš Džanan Musa je u ovom finalu postigao šest poena uz četiri asistencije.

Klix.ba

Učitaj još novosti