21. 05. 2023 - 14:48
Nevjerovatan potez Guardiole nakon Reala: Oduzeo 60 boca...
907
Shares
Nevjerovatan potez Guardiole nakon Reala: Oduzeo 60 boca šampanjca u svlačionici!

Nevjerovatan potez Guardiole nakon Reala: Oduzeo 60 boca šampanjca u svlačionici!

21. 05. 2023 - 14:48
0
Shares

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola zabranio je korištenje i konzumiranje 60 flaša šampanjca, koje su stigle u svlačionicu Građana nakon pobjede nad Realom (4:0).

Građani su razbili Real Madrid i s ukupnih 5:1 prošli u finale Lige prvaka gdje ih čeka Inter. Milanski Nerazzurri posljednja su prepreka u toliko željenom pohodu na evropski tron, a nogometaši su očekivali da će se opustiti i proslaviti pobjedu nad Realom.

No, to nije bilo izvodivo zbog strogog Guardiole. Prema pisanju Daily Maila, Guardiola je zabranio proslavu s alkoholom, iako je u svlačionicu domaćeg tima na Etihadu stiglo 60 boca šampanjca.

Daily Mail navodi da je osoblje osiguranja uklonilo 60 boca šampanjca koje su bile naručene za svlačionicu Cityja, te se navodi da ih je najvjerovatnije zabranio upravo Guardiola, sve dok se ne osvoji prvi od trofeja.

Dužnosnicima kluba navedeno je da je ugostiteljsko osoblje "greškom unijelo šampanjac" prije nego što se osvoji trofej te da će se čekati današnji dan kada slijedi proslava titule prvaka Engleske.

Manchester City jučer je zvanično postao prvak Engleske, ali će proslava biti održana danas nakon utakmice protiv Chelseaja, kada će Građani i podići treći pehar u tri godine u nizu, prenosi Klix.

Učitaj još novosti