20. 05. 2023 - 16:10
POČAST Kane dobio mural pa ga proslavio veličanstvenim golom...
907
Shares
POČAST Kane dobio mural pa ga proslavio veličanstvenim golom za rekord Premiershipa

POČAST Kane dobio mural pa ga proslavio veličanstvenim golom za rekord Premiershipa

20. 05. 2023 - 16:10
0
Shares

Pretposljednje kolo Premier lige otvoreno je utakmicom između Tottenhama i Brentforda, a u glavnoj ulozi danas je i najveća zvijezda domaćeg kluba Harry Kane.

Danas je za jednog od najboljih napadača današnjice poseban iz više razloga. Prvi je mural kojeg je dobio na Tottenham Hotspur stadionu.

Preko cijelog zida na stadionu naslikan je njegov mural kojim se odaje priznanje najvećem klupskom rekordu u historiji pošto je Kane od ove sezone najbolji strijelac kluba iz sjevernog Londona ikada.

Odlučeno je da se mural predstavi na utakmici koja bi mogla biti njegov oporoštaj od matičnog kluba. Ugovor mu ističe narednog ljeta i ovo je posljednja šansa da ga Tottenham proda jer će, prilično nezadovoljan, Kane otići besplatno narednog ljeta zbog toga što ga klupsko rukovodstvo nije uvjerilo u ozbiljne namjere.

Za to vrijeme, Kane je postigao fantastičan gol kojim je obilježio posljednji domaći meč sezone.

U duelu protiv Brentforda postigao je spektakularan pogodak iz slobodnog udarca u osmoj minuti. Dejan Kuluševski mu je odigrao kratak pas, a Kane je zakucao loptu u mrežu Davida Raye.

Ovim golom postavio je novi rekord Premier lige. Postigao je gol na 25 različitih utakmica ove sezone, što nikada nikome unutar jedne sezone nije pošlo za rukom, pa čak ni novom rekorderu po broju golova Erlingu Haalandu.

Učitaj još novosti