20. 05. 2023 - 15:37
Kaka "ugostio" Messija u elitnom društvu: Znate li devet...
907
Shares
Kaka

Kaka "ugostio" Messija u elitnom društvu: Znate li devet igrača s tri najveća trofeja?

20. 05. 2023 - 15:37
0
Shares

Legendarni brazilski nogometaš Ricardo Izecson dos Santos Leite, poznatiji kao Kaka, poželio je dobrodošlicu Lionelu Messiju u najelitniji klub kojeg čini devet velikana svjetskog nogometa.

Iako je Messi osvojio Svjetsko prvenstvo krajem prošle godine, Kaka se odlučio danas na Instagram storyju oglasiti i čestitati Messiju na tome što je postao tek deveti igrač u historiji nogometa s tri najveća priznanja u karijeri.

Šta je tripla kruna svjetskog nogometa?

Triple krunom smatraju se trofeji Svjetskog prvenstva, Lige prvaka i osvajanje Zlatne lopte. To je pošlo za rukom samo devetorici nogometaša u historiji.

Messi je posljednji ušao u najelitnije društvo. Naravno, nedostajao mu je pehar svjetskog prvaka s Argentinom, što je konačno osvojio u Kataru prošle godine.

Posljednji prije njega kojije to ostvario bio je upravo Kaka, a uz njega to su ostvarila još dvojica Brazilaca, Ronaldinho i Rivaldo.

Do ovog velikog dostignuća došli su dvojica Nijemaca (Gerd Muller i Franz Beckenbauer) te po jedan Francuz (Zinedine Zidane), Englez (Bobby Charlton) te Italijan (Paolo Rossi).

 

Klix.ba

Učitaj još novosti