18. 05. 2023 - 13:41
Guardiolina fotografija iz privatne sobe Etihada privukla...
907
Shares
Guardiolina fotografija iz privatne sobe Etihada privukla veliku pažnju

Guardiolina fotografija iz privatne sobe Etihada privukla veliku pažnju

18. 05. 2023 - 13:41
0
Shares

Pep Guardiola je sa svojim najbližim krugom saradnika slavio pobjedu Real Madrida (4:0), a fotografija nastala u privatnoj prostoriji na stadionu Etihad, privukla je veliku pažnju.

Pep je bio u društvu glavnog pomoćnika Maniela Estiartea, brata Perea Guardiole i bivšeg argentinskog predsjednika Mauricija Macrija, kao i predsjednika Manchester Cityja Khaldoona al-Mubaraka.

Na fotografiji koja je nastala nakon utakmice, Pep i njegovi prijatelji su se fotografisali sa podignuta četiri prsta, što je jasno simboliziralo četiri gola koja je Manchester City postigao Realu u revanšu polufinala Lige prvaka.

"Imao sam osjećaj ovih posljednjih dana da imamo mješavinu smirenosti i namjere igrati ovakve vrste utakmica. Sva bol koju smo imali prošle godine bila je tu i sada. Bilo je veoma teško kako smo izgubili. Morali smo progutati otrov i reći: 'Želim to.' Bilo je tu, energija od jedne godine. Ova ekipa je tako skromna. Tako sam ponosan. Svako takmičenje shvaćaju tako ozbiljno. Mrzim aroganciju na neki način, kad vjeruješ da si nešto što nisi. Sada su dobili svoju nagradu. Život ti uvijek pruži drugu priliku", rekao je Guardiola nakon utakmice.

City će u finalu Lige prvaka igrati s Interom 10. juna u Istanbulu, što će im drugo evropsko finale u posljednje tri godine.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti