18. 05. 2023 - 09:30
Ogorčeni Vinicius eksplodirao ispred Ancelottija: "Ovo nam se...
907
Shares
Ogorčeni Vinicius eksplodirao ispred Ancelottija:

Ogorčeni Vinicius eksplodirao ispred Ancelottija: "Ovo nam se ne smije dogoditi sljedeće sezone!"

18. 05. 2023 - 09:30
0
Shares

Manchester City deklasirao je Real Madrid na Etihadu s 4:0 i plasirao se u finale Lige prvaka.

Bila je to jednosmjerna ulica od prve minute. Građani su navalili od prve minute i stjerali Madriđane u mišju rupu. City je redao šanse, a Real se grčevito branio, praktički nije izlazio sa svoje polovice.

Navijači Reala nisu mogli biti zadovoljni igrom svoje ekipe, a nisu to bili ni igrači. Pokazivali su nezadovoljstvo čak i za vrijeme igre. Nakon što je City poveo golom Bernarda Silve u 23. minuti, Vinicius je kao ofuren dotrčao do Carla Ancelottija i vrlo eksplozivno i ekspresivno reagovao pred talijanskim stručnjakom.

Po izrazu lica i gestikulaciji reklo bi se da je zamjerio Ancelottiju što je ekipa Reala bila predaleko od gola suparnika umjesto da izvrši pritisak na igrače Pepa Guardiole.

No ništa se nije promijenila, vež utabani tok igre se nastavio, City je i dalje pritiskao i tražio drugi pogodak, koji je našao već u 37. minuti.

"Nije stvar u tome da smo ušli u utakmicu bez stava. Bilo je jako teško protiv sjajne ekipe koja je igrala pred svojim navijačima. Moramo zadržati mirne glave da bismo izvukli pouke", kazao je Brazilac nakon utakmice.

"Moramo nešto naučiti iz ove utakmice. Sljedeća sezone ovo nam se ne smije dogoditi. Doći do polufinala je jako teško, a mi tu uvijek stignemo. Drugima je jako teško", podsjetio je Vinicius i zaključio:

"Svi smo jako tužni. Željeli smo još jedno finale, ali nismo uspjeli. Mora li Ancelotti nastaviti? Da, da. Naravno!"

 

Gol.hr

Učitaj još novosti