18. 05. 2023 - 08:10
EVO ZAŠTO JE NOVAK UGASIO KLUB! Ova kap je prelila čašu
907
Shares
EVO ZAŠTO JE NOVAK UGASIO KLUB! Ova kap je prelila čašu

EVO ZAŠTO JE NOVAK UGASIO KLUB! Ova kap je prelila čašu

18. 05. 2023 - 08:10
0
Shares

Zašto je Novak Đoković iznenada otišao sa teniskih terena na Dorćolu?

Ovo su se svi pitali u momentima kada je izašla vijest o odlasku asa i ujedno gašenja kluba "TC Novak".

Iz pouzdanih teniskih krugova pokušali smo da dobijemo odgovor na ovo pitanje i vidimo šta je bilo prelomno za ovakvu, za javnost, iznenadnu odluku. Zaposleni u "TC Novak" dobili su prije nekoliko dana obaveštanja da klub prestaje sa radom, a samim tim i njihov radni odnos.

Tri stvari su bile prelomne da do svega ovoga dođe.

Novak nije bio zadovoljan radom kluba i to je manje-više bila "javna tajna". Mnoge stvari nisu tu funkcionisale kako bi trebalo da izgledaju u jednom ozbiljnom klubu, a pojednici su svoj posao shvatali više kao zabavu nego ozbiljan rad.

Često je to ličilo na sve, osim ozbiljan teniski klub. Nije postojala radna disciplina, centar nije bio na nivou koji zahtijeva onaj s imenom "Novak". Đoković, naravno, nije mogao da se bavim svim tim stvarima i dugo je tinjala ideja da se klub i centar ugase.

Drugi problem koji se vuče, praktično od osnivanja Centra odnosi se na evenutalna proširanja terena, kapaciteta, sadržaja... Mnogo toga po svim tim pitanjima išlo je jako teško. Nije bilo lako, pa u nekim slučajevima ni izvodljivo dobiti dozvole za takve planove. I tako skoro 15 godina...

Sve to "pogurale" su stvari izrečene u javnosti protiv porodice Đoković, kritike koje se tiču proširanja centra na Kalemegdanu i ostale stvari oko svega toga. Čaša koja je ionako bila puna - prelivena je. Odluka koja je donešena bila je iznenađujuća za javnost, ali ne i ljude koji su najbližu Đokoviću koji su znali za sve detalje oko Centra.

Koliko ostali nisu bili uopšte u toku, najbolje se vidi iz odluke Teniskog saveza Srbije koji je prije samo nekoliko dana najavio da će se neki od turnira iz programa "Novi vek srpskog tenisa" igrati na terenima "Centra Novak". Opcije koje su se pominjale u javnosti, a vezane su da će Novak Đoković na nekom drugom mjestu graditi teniski centar za sada nisu ni blizu realizacije.

Još jedna stvar ostala je nepoznata, a to je što će biti sa terenima nekadašnjeg SC "Milan Gale Muškatirović". Za sada se o tome samo spekuliše i nema nikakvih konkretnih indicija šta će se dešavati sa terenima na Dorćolu.

Kurir sport

Učitaj još novosti