17. 05. 2023 - 17:08
Đoković izgubio i podivljao na Ivaniševića, Goranu pukao film!
907
Shares
Đoković izgubio i podivljao na Ivaniševića, Goranu pukao film!

Đoković izgubio i podivljao na Ivaniševića, Goranu pukao film!

17. 05. 2023 - 17:08
0
Shares

"Čemu drama i čekanje? Zar glumiš ovdje, ili?", izderao se Srbin i na glavnog suca Lahyanija

Ni na trećem zemljanom turniru ove sezone, Novak Đoković nije uspio otići dalje od četvrtfinala. U Rimu je poražen od sedmog igrača svijeta Holgera Runea, u meču koji je ponovno obilovao tenzijama, a imao je i kišni prekid koji Srbinu nije pomogao da se spasi.

Danac je slavio sa 6:4, 4:6, 6:2 i u polufinalu će igrati protiv pobjednika meča između Caspera Ruuda i Francisca Cerundola, koji se igra u 19 sati.

Ipak, još više od poraza pamtit će se Đokovićevo nervozno ponašanje, a naročito rasprava s glavnim sucem Mohamedom Lahyanijem, koji ga je u trećem setu potpuno izbacio iz takta. Đokovića je naživciralo što je Lahyani napravio dugu stanku između izgovaranja rezultata na talijanskom i engleskom te mu dao opomenu za prekoračenje vremena na servisu.

"Čemu drama i čekanje? Što, zar glumiš ovdje, ili? Zašto govoriš rezultat 20 sekundi? Samo ga izgovori, za Boga miloga", vikao je Đoković.

Prije toga se izderao i na trenera Gorana Ivaniševića i svoj stručni stožer.

"Nemate mentalnu snagu da mi kažete kako da reagiram. Nikakvu mentalnu snagu!", galamio je na njih. Ivanišević se tijekom cijelog meča suzdržavao da ne uđe s Đokovićem u raspravu, ali mu je tijekom drugog seta u jednom trenutku odgovorio sočnom psovkom i poručio mu neka igra.

Đokovićev omjer na zemlji uoči Roland Garrosa iznosi 5-3. U Monte Carlu je u osmini finala izgubio od Lorenza Musettija, dok ga je u Banja Luci izbacio sunarodnjak Dušan Lajović. Prije poraza od Runea, u Rimu je nanizao pobjede protiv Etcheverryja, Dimitrova i Norrieja. U ponedjeljak će ostati bez prvog mjesta na ATP ljestvici, na koje će ponovno zasjesti Španjolac Carlos Alcaraz.

Učitaj još novosti