14. 05. 2023 - 12:04
SKLONIO NOVAKA S TRONA, PA SE OBRATIO CIJELOM SVIJETU! Moćne...
907
Shares
SKLONIO NOVAKA S TRONA, PA SE OBRATIO CIJELOM SVIJETU! Moćne riječi Alkaraza nakon povratka na VRH ATP liste, ove riječi odzvanjaju!

SJAJNI ŠPANAC

SKLONIO NOVAKA S TRONA, PA SE OBRATIO CIJELOM SVIJETU! Moćne riječi Alkaraza nakon povratka na VRH ATP liste, ove riječi odzvanjaju!

14. 05. 2023 - 12:04
0
Shares

Karlos Alkaras slavio je na startu Mastersa u Rimu i tako obezbjedio povratak na vrh ATP liste.

Španski teniser juče je pobedio Alberta Ramosa Vinjolasa, a njemu je za trijumf bilo dovoljno nešto manje od sat i po vremena, a slavio je sa 2:0 u setovima - 6:4, 6:1.

Alkaraz će se tako sljedećeg ponedeljka ponovo popeti na čelnu poziciju, što znači da će i na Rolan Garos doći kao prvi nosilac.

Nakon jučerašnje pobjede, Alkraz nije krio zadovoljstvo.

- Sjajna je stvar biti prvi nosilac na grend slemu, posebno na Rolan Garosu. To je nešto ludo, nisamo mogao to da sanjam prije nekoliko godina. Ipak, za mene to ne mijenja mnogo, da li sam prvi ili drugi nosilac. Koncentrišem se na turnir, na svoju igru. To je nešto o čemu neću misliti - rekao je Alkaraz i potom dodao:

- Nije bilo lako. Prvo kolo na ovakvim turnirima uvek je teško, a Ramos je specijalista za šljaku. Morao sam da se adaptiram brzo, uslovi nisu bili laki, kiša je padala cijeli dan. Nismo znali kada ćemo ni da li ćemo igrati. Zadovoljan sam kako sam odigrao na kraju - kazao je španski teniser.

Alkaraz igra znatno drugačije u odnosu na prošlu godinu, dosta je napredao i stekao iskustvo koje će mu u budućnosti još viče značiti.

- Odrastao sam u proteklih godinu dana. Imam više iskustva. Odigrao sam velike mečeve, zreliji sam. Rekao bih da sam za godinu dana postao drugačiji igrač. Čitam igru protivnika mnogo bolje.

Učitaj još novosti