12. 05. 2023 - 18:05
Scena koja će se zauvijek pamtiti: Ibrahimović zbog Mourinha...
907
Shares
Scena koja će se zauvijek pamtiti: Ibrahimović zbog Mourinha ludio na terenu!

Scena koja će se zauvijek pamtiti: Ibrahimović zbog Mourinha ludio na terenu!

12. 05. 2023 - 18:05
0
Shares

Zlatan Ibrahimović je nogometna legenda i najbolji napadač u posljednje dva desteljeća. Igrao je velike klubove i jedan je od rijetkih koji je nosio dres tri najveća talijanska kluba Juventusa, Intera i Milana, prenosi N1 Sport.

Za Inter je nogometaš bh korijena nastupao od tri godine, od 2006. do 2009. godine. S Nerazzurrima je osvojio tri titule prvaka Italije. U posljednjoj sezoni Inter je vodio čuveni Jose Mourinho. Ibra je u svojoj karijeri imao sjajne rezultate, ali brojne sukobe, kako s trenerima tako i sa saigračima.

Ipak, zauvijek će pamtiti ono što mu je Mourinho priredio posljednjeg dana sezone 2008/2009 u susretu Intera i Siene. Imali su već u rukama titulu prvaka. Inter je na teren izašao u najjačem sastavu. Igrao je i legendarni Ibra, najbolji strijelac prvenstva, ali ne tog dana pun elana. Želio je da ga Mourinho izvede iz igre pa je pokušao svojim ponašanjem, pričanjem, nerviranjem izazavati reakciju trenera. Nije uspio.

Mourinho je zamijenio tri igrača među kojima je bio i golman Julio Cesar, ali ne i Ibrahimovića. To je iznerviralo Zlatana, ušao je u verbalni sukob sa Mourinhom. Nije ništa postigao jer ga je trener ignorirao i morao je nastaviti igrati. Mourinho je kasnije izjavio namjerno ignorirao Zlatana i objasnio je šta se dešavalo.

“Došao je do mene i vikao je: šampioni smo. Ja sam ti pomogao da dođeš do titule, a meni na terenu trenutno niko ne pomaže. Želim odmah napolje, vikao je Zlatan. Pretvarao sam se da ga ne razumijem. Pitao sam ga: Šta? Šta? Hoćeš li vodu? Bacio sam mu bocu vode i rekao mu da se napije i da ide od mene. Nekoliko minuta kasnije je postigao prelijep gol”, rekao je Mourinho.

Ibrahimović je po završetku sezone otišao u Barcelonu. Međutim, nekoliko godina kasnije je izjavio:

“Ubio bih za Mourinha nakon motivacije koju mi je dao i poticaja koji mi je pružio”, rekao je Ibrahimović i dodao:

“Ako nemate nekoga tko će vas motivirati, niste spremni boriti se i to je razlog zašto postoje treneri.”

Učitaj još novosti