11. 05. 2023 - 23:28
Fantastični Cindrić doveo Barcelonu na korak od Final Foura,...
907
Shares
Fantastični Cindrić doveo Barcelonu na korak od Final Foura, veliki trijumf PSG-a u gostima

LIGA PRVAKA

Fantastični Cindrić doveo Barcelonu na korak od Final Foura, veliki trijumf PSG-a u gostima

11. 05. 2023 - 23:28
0
Shares

U prvom susretu četvrtfinala rukometne Lige prvaka Veszprem i Kielce odigrali su 29:29, dok je u drugom susretu večeri Barca na gostovanju pobijedila GOG Gudme 37:30, čime je napravila veliki korak prema plasmanu na Final Four.

Veszprem i Kielce odigrali su zanimljivu utakmicu u kojoj nije bilo pobjednika, pa će odluka o putniku na Final Four biti poznata nakon uzvrata u poljskom Kielceu 18. svibnja. Kielce je sjajno ušao u susret, poveo je 4:0 pa 6:2. Mađarski sastav uspio se približiti na gol zaostatka, međutim Poljaci su na poluvrijeme otišli s tri gola prednosti (16:13).

Veszprem je daleko bolje ušao u nastavak susreta i serijom 10:4 okrenuo je rezultat stigavši do prednosti 23:20. Gosti su izjednačili na 24:24, a do kraja susreta igralo se gol za gol. Na kraju je završilo 29:29.

Kod domaćina su najefikasniji bili Egipćaanin Yehia El-Deraa sa šest golova te hrvatski rukometaš Manuel Štrlek i Francuz Nedim Remili s pet golova, dok je Rodrigo Corrales imao 12 obrana. Na suprotnoj strani Španjolac Aleks Dujšhebaev zabio je šest, a Poljak Arkadiusz Moryto pet pogodaka. Hrvatski reprezentativac Igor Karačić postigao je jedan gol.

U drugom susretu večeri Barcelona je na gostovanju porazila GOG Gudme 37:30 i posve se približila plasmanu na Final Four u Kolnu. Katalonski sastav su do pobjede predvodili hrvatski reprezentativac Luka Cindrić s osam golova i Ludovic Fabregas s pet golova. Kod Danaca su najefikasniji bili Emil Wernsdorf Madsen s devet i Jerry Tollbring sa šest golova. Uzvrat je 18. maja u Barceloni.

Prve dvije utakmice četvrtfinala odigrane su u srijedu. Wisla Plock, čiji dres nose trojica hrvatskih rukometaša Lovro Mihić, Leon Šušnja i Tin Lučin, odigrala je 22:22 protiv Magdeburga. Kod domaćina najefikasniji bio je hrvatski rukometaš Lovro Mihić sa četiri gola, Tin Lučin je dodao tri, baš kao i Sergej Kosorcov.

Za Wislu igra i Leon Šušnja koji je postigao jedan pogodak. Magdeburg su predvodili Michael Damgaard s pet i Kay Smits s tri gola. Uzvratni susret je 17. svibnja u Magdeburgu.

U drugom susretu večeri PSG je na gostovanju pobijedio THW Kiel 31:27. Francuski sastav su do pobjede predvodili Dainis Krištopans, Elohim Prandi i Ferran Sole s po šest golova, dok su kod domaćina najefikasniji bili Sander Sagosen s devet i Harald Reinkind s pet pogodaka.

Uzvrat je 17. maja u Parizu. Podsjetimo, Final Four rukometne Lige prvaka je u Kolnu 17. i 18. juna. 

Učitaj još novosti