11. 05. 2023 - 09:45
Vila dobio novog protivnika za borbu u Pragu: Ništa se ne...
907
Shares
Vila dobio novog protivnika za borbu u Pragu: Ništa se ne mijenja, dat ću sve od sebe

Vila dobio novog protivnika za borbu u Pragu: Ništa se ne mijenja, dat ću sve od sebe

11. 05. 2023 - 09:45
0
Shares

Bh. MMA borac Ahmed Vila će 20. maja ponovo ući u oktagon, a za novu borbu mu je promijenjen protivnik.

Vila se u svom prvom ovogodišnjem pojavljivanju u oktagonu trebao boriti protiv Jakuba Tichote, no to se ipak neće dogoditi jer je češki borac odradio meč s Loseneom Keitom na događaju Oktagon 42 održanom pretprošlog vikenda u Ondreja Nepalu Areni u Bratislavi u Slovačkoj.

Bila je to borba za privremeni naslov u perolakoj kategoriji u kojoj je Keita, koji je prvak u lakoj kategoriji, osvojio svoju drugu Oktagon MMA titulu tako što je pobijedio Tichotu tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Keita važi za neporaženog prvaka u dvije divizije te se smatra jednim od najboljih boraca u pomenutoj promociji s omjerom 11-0.

Stoga je Vila dobio novog protivnika, a to je Norvežanin Kimbo Thinghaugen (10-6-0).

Međutim, ne treba zaboraviti da se Vila u decembru prošle godine trebao boriti upravo s Keitom, koji se očigledno uplašio forme našeg borca i otkazao meč. Umjesto njega je Ahmed odmjerio snage s Jakubom Dohnalom i upisao treću vezanu pobjedu u 2022. godini.

Sada se Keita ponovo "upetljao" u Viline planove, no našem borcu to i ne smeta previše.

"Novog protivnika ne poznajem, znam da se borio u kategoriji do 70 kg inače, tako da vjerujem da će biti malo 'veći' od mene, ali ništa s čim se već nisam susreo ranije. Što se tiče meča, zahvalan sam Oktagon MMA organizaciji koja je našla zamjenskog protivnika, jer je Tichota, nakon što je 'uletio' u meč s Keitom, morao otkazati meč sa mnom. Ipak, za mene se ništa ne mijenja, taktika je relativno ista, tako da dolazim da dam sve u oktagonu", izjavio je Vila za portal Klix.ba.

Meč će biti održan u sklopu događaja Oktagon 43: Kincl vs Vemola 2, koji je zakazan za 20. maj u O2 Areni u Pragu.

Učitaj još novosti